Final four 3. HVL skupina Rijeka : Crikveničanima titula u triler završnici

vaterpolo_final_4_volosko_2013 (4)

Vrijedi napomenuti kako se reaktiviranje treće lige pokazalo kao puni pogodak jer su sve utakmice tijekom prvenstva bile neizvjesne i uzbudljive, igrane pred punim gledalištima, a finalni turnir sa veličanstvenom utakmicom za prvo mjesto došao je kao šlag na tortu.

Volosko – Na plivalištu u Voloskom u subotu i nedjelju odigran je finalni turnir za pobjednika 3.HVL skupina Rijeka u kojem je naslov prvaka osvojio Vaterpolo klub Crikvenica. Kirci su do titule stigli nakon pobjede nad domaćom momčadi Opatije i to tek nakon produžetaka.

vaterpolo_final_4_volosko_2013 (5)

Iako su Crikveničani pred početak takmičenja označeni kao veliki favoriti prvenstva, opatijski vaterpolisti su na svom plivalištu, pred velikim brojem navijača, vodili od početka pa sve do posljednje minute utakmice , kada prvo izjednačenje za goste postiže Marko Car. Nakon što je u sljedećem napadu Duje Peroš svojim osmim golom doveo ponovno Opatijce u rezultatsku prednost, velika većina prisutnih gledatelja već je počela slaviti pobjedu domaće momčadi.

Međutim, 7 sekundi prije posljednjeg sudačkog zvižduka sijevnula je ubojita desnica bivšeg kapetana “Barakuda“ Samira Baraća i donijela Crikveničanima produžetke.

Pogotkom Bojana Cara u prvom produžetku Kirci su prvi puta poveli u utakmici, ali se to vodstvo, s obzirom da do kraja više nije bilo golova, na kraju pokazalo dovoljnim za osvajanje prvog mjesta.

U utakmici za treće mjesto, u istarskom derbiju između Delfina i Pule, slavili su rovinjski vaterpolisti rezultatom 10 : 9.

vaterpolo_final_4_volosko_2013 (3)

Vrijedi napomenuti kako se reaktiviranje treće lige pokazalo kao puni pogodak jer su sve utakmice tijekom prvenstva bile neizvjesne i uzbudljive, igrane pred punim gledalištima, a finalni turnir sa veličanstvenom utakmicom za prvo mjesto došao je kao šlag na tortu. Nadamo se da će se već sljedeće godine prijaviti i ekipe Lošinja, Šila, Poreča… čime bi samo natjecanje dobilo na još većoj popularnosti.

Rezultati :

Polufinale
Opatija : Delfin 12 : 7
( 3 : 0, 3 : 2, 3 : 3, 3 : 2 )

Crikvenica : Pula 14 : 9
( 2 : 3, 4 : 0, 3 : 3, 5 : 3 )

Za treće mjesto
Pula : Delfin 9 : 10
( 3 : 1, 2 : 4, 2 : 3, 1 : 2 )

Finale
Opatija : Crikvenica 16 : 17
( 6 : 2, 5 : 5, 2 : 4, 3 : 5, 0 : 1, 0 : 0 )

vaterpolo_final_4_volosko_2013 (2)

Suci : Duje Čipčić i Domagoj Grabovac
Opunomoćenik : Marjan Risek
Gledatelja : 300

Opatija : Čudina, Muškardin, Juraga 2, Kaluđerović, Begonja 1, Popović, Štokić 4, Rudan 1, Peroš 8, S.Deželjin, T.Vrdoljak, Blažić, V.Vrdoljak, Hraste
Trener : Danijel Kancijanić

Crikvenica : Gašparović, M.Car 3, Brozičević, Maček, Cvetković, Gržičić, B.Car 6, Blažičević 1, Brnjac, Barać 2, Anušić, Zubčić 2, Blašković, Pupovac 3
Trener : Krešimir Zubčić

vaterpolo_final_4_volosko_2013 (1)

Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!