FMTU: Nacionalni park Risnjak kao nastavna baza

Arhiva Liburnija.net: Dekan Fakulteta prof.dr.sc. Jože Perić

Razvoj turizma na zaštićenom području, zaštita krških ekosustava kroz planiranje održivog turističkog razvoja, te studentska praksa i terenska nastava, osnovna su područja buduće zajedničke suradnje.

Ika – Potpisivanjem Sporazuma o suradnji, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i Nacionalni park Risnjak, potvrdili su poslovno-znanstveno partnerstvo. Sporazum o suradnji potpisali su dekan fakulteta Joža Perić i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Risnjak Miljenko Gašparac. Navedenim sporazumom definira se suradnja na područjima studentske prakse i terenske nastave, izrada, realizacija i promocija, seminari od zajedničkog interesa, izrada akcijskih planova s naglaskom na razvoj turizma u zaštićenom području, promicanje zajedničkih istraživanja te unapređenje zaštite krških ekosustava kroz planiranje održivog turističkog razvoja.

Nacionalni park Risnjak postat će nastavna baza studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, a studenti će obavljati praksu i stjecati znanja o upravljanju Nacionalnim parkom te provoditi istraživanja za potrebe Fakulteta.

Ravnatelj Nacionalnog parka Risnjak Miljenko Gašparac, za Radio Rijeku, istaknuo je da je Sporazum izuzetno bitan jer na višu razinu želimo dovesti suradnju sa visokoškolskim ustanovama

– Mislimo da Nacionalni park, ni kadrovski, ni financijski, ne može odraditi sve što možemo odraditi s visokoškolskim institucijama. Mi smo do sada potpisali jedan sličan sporazum s Veterinarskim fakultetom u Zagrebu i dalje namjeravamo potpisati još nekoliko takvih sporazuma, dodao je Miljenko Gašparac.

Ivan Mellor / Radio Rijeka / Liburnija.net