Foaje: ‘Retropatija’ otvara sezonu na Ljetnoj pozornici @ Opatija

Svakodnevno tijekom cijele sezone, osim kada je na rasporedu program na velikoj Ljetnoj pozornici, ovdje će se održavati raznovrsni programi pod zajedničkim imenom FOAJE: od projekcija filmova, preko glazbenih, književnih, te večeri ostalih društvenih događanja, do zajedničkih praćenja nogometnih utakmica s europskog prvenstva i nastupa naših olimpijaca, poručili su iz Festivala Opatija.

Opatija – Festival Opatija, u nedjelju 03. lipnja s početkom u 21 i 30 sati, otvara vrata male Ljetne pozornice. Čast da otvori Foaje dobio je Dražen Turina Šajeta, budući da je pred izlaskom njegov trostruki album ”Šajetisimo Šajetozo“, povodom dvadesete godišnjice glazbene karijere, dok će za posjetitelje svirati TT Swingersi, a najavljeni su i posebni gosti.

Uz promociju albuma posjetiteljima će podijeliti 212 komada posebnog CD izdanja pod nazivom ”Retropatija“ koji sadrži 6 zavičajnih pjesama (Evergrin, Najljepši kraj, Tri palme, Serenada Opatiji, Autobus Calypso, Evergreen ft. El Combo), koje je Šajo otpjevao s posebnim gostima, pa krenimo – Marko Tolja, Kraljevi ulice, Duško Jeličić – Dule Bonaca, Nika Zubović, Mići Vrapčići i Opatijski dječaci O.Š. Rikard Katalinić Jeretov i El Combo.

Svakodnevno tijekom cijele sezone, osim kada je na rasporedu program na velikoj Ljetnoj pozornici, ovdje će se održavati raznovrsni programi pod zajedničkim imenom FOAJE: od projekcija filmova, preko glazbenih, književnih, te večeri ostalih društvenih događanja, do zajedničkih praćenja nogometnih utakmica s europskog prvenstva i nastupa naših olimpijaca, poručili su iz Festivala Opatija.

Program za početak lipnja (03. – 10. lipanj) možete provjeriti u nastavku teksta.

4. lipnja rezerviran je za tehničke potrebe postavljanja audio i video opreme za projekcije filmova.
5. lipnja će se održati projekcija španjolske drame ”Koža u kojoj živim“ Pedra Almodovara s Antoniom Banderas i Elenom Anaya u glavnim ulogama. Utorak će tijekom cijele sezone biti dan projekcije filmova iz ne-američke produkcije s naglaskom na europsku.
6. lipnja je na repertoaru projekcija američke komedije ”Kupili smo Zoo“ sa Mattom Damonom i Scarlett Johansson u naslovnim ulogama.
7. lipnja će biti prikazan treći nastavak znanstveno fantastične akcijske komedije”„Ljudi u crnom“ sa Willom Smithom i Tommyjem Lee Jonesom kao protagonistima.
8. lipnja posjetitelji će moći uživati u glazbenoj slušaonici ”Te divne davne šezdesete“.
9. lipnja će u Foajeu nastupiti The Beatles Revival Band iz Rijeke koji na repertoaru imaju uspješnice legendarne britanske rock ‘n’ roll skupine The Beatles, a čiju pedesetu obljetnicu osnivanja slavimo ove godine.
10. lipnja s početkom u 20.45 u Poznanu hrvatska nogometna reprezentacija igra prvu utakmicu na europskom prvenstvu protiv Irske. Upravo ovu utakmicu mnogi su zacrtali kao ključnu za eventualni prolazak u slijedeću fazu natjecanja. Pozivamo sve navijače i sportske fanove da nam se pridruže u Foajeu kako bismo zajedno ”Vatrene“ bodrili do pobjede.

Sve projekcije filmova i ostali programi započinju u 21.30 sati, osim naravno utakmice koja započinje u 20.45. Cijena ulaznica na filmske predstave iznosi 25,00 kuna dok je za sve ostale programe ulaz slobodan.

Kako je lani bilo i najavljeno na festivalu ”Melodije Istre i Kvarnera“ koji se zbog loših vremenskih prilika umjesto na Ljetnoj pozornici održao u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, svi gledatelji koji zbog manjka mjesta u gledalištu nisu uspjeli ući u dvoranu mogu svoju lanjsku neiskorištenu ulaznicu zamijeniti za ovogodišnju. Zamjenu će biti moguće izvršiti zaključno do 18. lipnja isključivo u uredima Festivala Opatija: na Ljetnoj pozornici, svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 sati ili u ulici M. Tita 101 (bivši ured TIC-a) radnim danom od 15.00 do 20.00 sati te subotom i nedjeljom od 10.00 do 12.00 sati i od 17.00 do 20.00 sati. Pozivamo sve gledatelje koji posjeduju prošlogodišnju neiskorištenu ulaznicu da što prije izvrše zamjenu.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!