Foliot – Centar za djecu i mlade: Upisi u tijeku @ Matulji

Provjerite zanimljive radionice koje donosi Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji i odaberite najbolju aktivnost za svoje mališane.

Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji neprofitna je udruga koja od 2006. godine provodi razne edukativne i kreativne programe za djecu i mlade. I ove godine nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u sklopu programa „Školska godina u Foliotu“. Uz zajednički naglasak na razvoju kreativnosti djece i mladih, svaka od radionica na svoj način doprinosi usavršavanju specifičnih vještina.

Jezične radionice nude engleski i talijanski jezik kojima se, usvajanjem vokabulara i gramatičke strukture prilagođene postojećem znanju te usvajanjem kulturoloških sadržaja kroz tematske cjeline, razvijaju komunikacijske sposobnosti djece te, dugoročno gledajući, motiviraju na cjeloživotno izvaninstitucionalno usavršavanje i obrazovanje. Prošle su godine svi polaznici i polaznice jezičnih radionica sudjelovali u stvaranju trojezične slikovnice „Čarobni Božić u Foliotu“.

U plesnom studiju Vibe Udruge Foliot provodi se nekoliko plesnih radionica, od najmlađeg uzrasta od 4 godine do srednjoškolskog uzrasta od 18 godina. Njihove plesne grupe već godinama ostvaruju vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, a svake godine pripreme i dvije završne plesne produkcije. Kroz satove plesa djeca usvajaju nova znanja te razvijaju svoju kreativnost stječući zdravu naviku fizičkog treninga. Razvijanjem plesnih sposobnosti i vještina, razvija se i motorika tijela, osjećaj za čvrstoću i mekoću pokreta, stvaralački pristup pokretu i plesu te kreativno izražavanje i komunikacija putem plesnog pokreta.

Na kreativnoj radionici razvijaju se i otkrivaju umjetnički potencijali poticanjem slobode izražavanja, mašte, kao i socijalnih vještina. Prilagodbom grupi, sadržaji radionice odgovaraju potrebama djece za stvaranjem i izražavanjem, istovremeno potičući samopouzdanje i svjesnost o vlastitim mogućnostima već od najranije dobi. Svaki polugodišnji ciklus završava izložbom dječjih radova, pa mali kreativci i kreativke dobivaju priliku iskusiti i izlaganje u pravom izložbenom prostoru – Galerijici Općine Matulji.

Filmski klub, koji je s djelovanjem započeo u prošloj školskoj godini uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije, i ove godine nastavlja s aktivnostima za razvoj kritičkog i stvaralačkog mišljenja kod djece u odnosu na audiovizualnu i medijsku kulturu. U filmskom klubu mali filmaši i filmašice uče o filmskoj kulturi, a snimajući filmove uče i o svijetu oko sebe. Ove su godine svoje završne radove predstavili u sklopu festivala dokumentarnog filma CIK u Matuljima, a neke od njihovih radova možete pogledati i na Youtube kanalu Udruge ili Facebook stranici.

Dramska radionica okuplja male glumice i glumce koji uz razne dramske vježbe i kazališne izazove, tijekom godine pripremaju predstave za kraj polugodišta. Usredotočujući se na spontanost i intuitivnost, radionice omogućuju djeci sudjelovanje u aktivnostima kojima se, između ostalog, oslobađaju (eventualnog) straha od javnog nastupa, vježbaju strpljenje i timski rad, poboljšavaju pamćenje i, naravno, razvijaju maštu i kreativnost.
Osim redovnih radionica, Udruga Foliot provodi i niz odgojno – obrazovnih programa i projekata koji su usmjereni na poticanje dječjeg stvaralaštva i participacije, svijesti o važnosti zdravog načina života te suradnje s drugim udrugama i institucijama.

Upisi su u tijeku do kraja rujna, iako se pojedinim radionicama može pridružiti tijekom cijele godine, a sve redovne aktivnosti traju do kraja lipnja. Prijave i više informacija o upisima i programima možete pročitati na web stranici udruge www.foliot.hr, na Facebook stranici Udruge, ili dobiti upitom na mail: udruga@foliot.hr, te pozivom na broj 051/ 568 584 ili 099/ 754 0779.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!