Folklorni ansambl “Zora” sudjeluje u projektu “Balunom kroz Europu”

Folklorni ansambl “Zora” sudjeluje u projektu “Balunom kroz Europu”

Ilustracija

U ovaj projekt uključiti će se i FA“ Zora“ iz Opatije s plesačicom Vidom Brozović (koja je otplesala više od 1500 nastupa), a također  i s ostalim članovima društva koji će otplesati nekoliko koraka i pokreta na popularnu dance glazbu.

Opatija/Umag – Ove nedjelje, 5. rujna u 12 sati, s novog umaškog trga, članovi Folklornog društva „Umag“, Danijel Lamoš i Vlatko Možar, kreću biciklima iz Umaga do Rumunjske, točnije do mjesta Clocotici, gdje prebivaju rumunjski Hrvati, koji također imaju svoje folklorno društvo.

Biciklirat će preko 1000 km, a usput će ostvariti suradnju s 40 folklornih društava iz 5 država (HR, BIH, SRB, RUM, SLO). Na samom cilju će ih dočekati domaćini zajedno s ostalim članovima umaškog folklornog durštva, koji će stići neposredno prije dolaska biciklista te će imati zajednički koncert.

Vlatko Možar, koji je ujedno voditelj i predsjednik društva, će se u mjestima u koja dođu presvući u istarsku narodnu nošnju te će s plesačicom iz domaćinskog društva u svojoj nošnji otplesati nekoliko koraka najpoznatijeg istarskog plesa BALUN, što će biti snimljeno te će se na kraju sve spojiti u jednu video koreografiju.

U ovaj projekt uključiti će se i FA“ Zora“iz Opatije s plesačicom Vidom Brozović( koja je otplesala više od 1500 nastupa), a također  i s ostalim članovima društva koji će otplesati nekoliko koraka i pokreta na popularnu dance glazbu. Ovo će se također snimiti u svakom društvu i pretvoriti u plesnu koreografiju.

Snimanje će se održati u Opatiji 5. rujna u 19 sati na Lungomare (Djevojka s galebom) i ispred Ville Angiolina u 19.15 sati.

Osim sportske i kulturne priče, aktualna će biti i humanitarna priča jer će u Slavonskome Brodu i Vukovaru donirati financijska i druga sredstva potrebitima (ustanova za djecu bez roditelja i za majku sa šestero djece), a što je već ranije dogovoreno. Također će u dva mjesta biti održana i promocija Vlatkove knjige “Sjetite se zašto ste počeli”.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net