Forbidden Live – Export na Delti sutra će ugostiti koncert i otvorenje izložbe Vedrana Ružića

Forbidden Live – Export na Delti sutra će ugostiti koncert i otvorenje izložbe Vedrana Ružića

Arhiva PodUckun.net

U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad s glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim nazivom Forbidden Live u obliku izložbe i koncerta

Rijeka – U utorak, 13. listopada 2020.g. u 19 sati u Exportu na Delti počinje besplatni program Forbidden Live, projekt Vedrana Ružića nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.

U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad s glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim nazivom Forbidden Live u obliku izložbe i koncerta.

Tako će na galeriji Exporta prikazati seriju vizualnih radova nastalih za vrijeme „lockdown“ izolacije koju je iskoristio za inspiraciju nastanka u tišini. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u izričajnoj atmosferi „Arte Povere“.

Izložba u Exportu ostaje otvorena do 20. listopada 2020.g.

Od 20 sati slijedi koncert temeljen na najnovijem albumu Vedran Ružić kvarteta Forbidden Live, koji je snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom post-izolacijskom koncertu.

Kustos izložbe je Mladen Lučić dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji: Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt. saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Vedran Ružić na kontrabassu i bass gitari.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

error: Content is protected !!