FOTO: 106 natjecatelja na startu prve automobilističke utrke ”Inter cars Učka 2014“

Igor Puž, Leo Crvić, Filip Spevec i Branko Marohnić @ restoran 051

Igor Puž, Leo Crvić, Filip Spevec i Branko Marohnić @ restoran 051

– Kompletna manifestacija biti će začinjena i promotivnim vožnjama domaćih rally vozača, u kojima će oni najhrabriji gledatelji imati priliku stazu doživjeti sa suvozačevog sjedala. U potpuno kontroliranim uvjetima, prije starta utrka, Tomislav Muhivć prvak Europe na brdskim stazama, zatim Tomas Hrvatin, Marinko Stanić i Igor Puž dugogodišnji rally vozači, demonstrirati će svoje vozačke vještine te će uz posebne goste, provoziti i sve dobitnike besplatne promo vožnje. Izvlačenje sretnih dobitnika biti će izvršeno prije samog starta utrke, poručili su organizatori. Fotogaleriju s tiskovne pogledajte na ovom linku

Volosko – Čak 106 prijava zaprimili smo za prvo izdanje automobilističke utrke ”Inter Cars Učka 2014“, što je pravi pokazatelj koliko staza na Učki znači svim zaljubljenicima u auto sport, istaknuo je Igor Puž predsjednik AK Opatija motorsport, u samom uvodu jučerašnje tiskovne konferencije održane u vološćanskom restoranu 051, na kojoj su objavljeni detalji vezani uz istu.

inter_cars_ucka_2014_tiskovna_konferencija (6)

Naime, legendarna staza na Učki, 20. srpnja 2014., ponovo će biti domaćin još jedne automobilističke utrke pod nazivom ”Inter Cars Učka 2014“, u organizaciji AK Opatija motorsport i AK Učka sport iz Matulja. Ovaj put riječ je o disciplini ”Formula driver“ koja je novost na hrvatskim stazama, a prva takva je sredinom svibnja održana u Buzetu. Okupljanje natjecatelja, tehnički prijam i verifikacija održati će se dan ranije, u subotu, 19. srpnja, u vremenu od 15 do 18 sati, na igralištu u Veprincu.

– Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, osmišljena je po uzoru na talijanske autoslalome, a vozit će se na stazi duljine 2400 metara te će biti usporena sa 7 šikana, koliko ih je pripremljeno duž staze, dok će zavoji biti čisti. U nedjelju, 20. srpnja, s početkom u 9 sati kreću treninzi, dok utrka starta u 11 sati, napomenuo je Leo Crvić direktor utrke.

Osim prekaljenih natjecatelja, na utrci će sudjelovati i vozači koji će se po prvi put okušati u auto sportu.

formula_driver_2014_letak

– Utrka će se bodovati za Prvenstvo auto i karting saveza Istre (AKSI), a osim vozača iz istarske regije, a prijavljeno je 40 talijanskih vozača koji će s vrhunski pripremljenim vozilima nastupiti promotivno te nam prezentirati ovu disciplinu. Osim natjecanja, ovo je ujedno i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu te da se eventualno priključe i ostalim disciplinama. Također, vozit ćemo i neke poznate osobe iz našeg kraja, a ujedno i prijatelje kluba, a s punim povjerenjem s nama će u auto sjesti Claudia Beni, pjevačica Koktelsa, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije i ini drugi, dodao je Igor Puž.

Uz promociju sporta, ova utrka ima i svoj turističko gospodarski značaj, obzirom na veliki broj prijavljenih vozača koji nam dolaze iz Slovenije i Italije.

Ovo je odlična sinergija sporta i turizma, odnosno poticanja gospodarstva. Naime, svi natjecatelji koji nam dolaze iz Italije ‘napunili’ su novootvoreni hostel Link u Lovranu, a u suradnji s nekoliko ugostitelja upoznati će tradicionalnu gastronomiju, dodao je Igor Puž.

Zbog podizanja atraktivnosti, organizatori su pripremili nagradnu igru za sve posjetitelje željne brze vožnje.

– Kompletna manifestacija biti će začinjena i promotivnim vožnjama domaćih rally vozača, u kojima će oni najhrabriji gledatelji imati priliku stazu doživjeti sa suvozačevog sjedala. U potpuno kontroliranim uvjetima, prije starta utrka, Tomislav Muhivć prvak Europe na brdskim stazama, zatim Tomas Hrvatin, Marinko Stanić i Igor Puž dugogodišnji rally vozači, demonstrirati će svoje vozačke vještine te će uz posebne goste, provoziti i sve dobitnike besplatne promo vožnje. Izvlačenje sretnih dobitnika biti će izvršeno prije samog starta utrke, poručili su organizatori.

inter_cars_ucka_2014_tiskovna_konferencija (11)

Navedena manifestacija teško bi se održala bez pomoći mnogobrojnih sponzora, a jedan od njih je i tvrtka Inter cars.

– Ne mogu sakrit svoje zadovoljstvo da sam uspio napravit financijski okvir za sponzorstvo ove utrke. Naša firma je jedna od dvije vodeće tvrtke u Europi što se tiče prodaje auto dijelova, u Hrvatskoj trenutno imamo 12 franšiza. Mi smo u ovoj utrci prepoznali marketinški interes i jako smo ponosni što smo generalni sponzori, istaknuo je Branko Marohnić, predstavnik tvrtke Inter cars, dok je Filip Spevec iz tvrtke AP digital print iz Zagreba istaknuo da su se u ovaj projekt uključili da pomognu auto sportu, ali i ekipi entuzijasta koji su se ulovili organizacije utrke ”Inter Cars Učka 2014.

I za kraj obavijest vezana uz zatvaranje prometnice preko Učke. Tako će u nedjelju od 8 do 19 sati biti zatvorena prometnica od Veprinaca (oštarija Tumpići) do skretanja na makadamsku cestu koja vodi prema Lanišću. Obilazni prometni pravac je kroz tunel Učku.

Fotogaleriju s tiskovne pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!