FOTO 11. Dani antifašizma otvoreni projekcijom filma ‘Selfie’ i panel raspravom o vršnjačkom nasilju

Po završetku projekcije uslijedila je panel rasprava u kojoj su sudjelovali Ivan Cerovac i Kosta Bojan, dok je uloga moderatorice pripala Jeleni Androić.

Opatija – 11. Dani antifašizma s ovogodišnjom radnom temom ‘Cijena života’ otvoreni su jučer u Vili Antonio. Prvoga dana, prikazan je dokumentarni film „Selfie“, francusko-talijanska koprodukcija iz 2019. godine, redatelja Augostina Ferrentea. Film govori o velikom problemu današnjice, vršnjačkom nasilju među mladima zbog kojeg se mnogi mladi ljudi danas suočavaju s teškim psihičkim stanjima. Po završetku projekcije uslijedila je panel rasprava u kojoj su sudjelovali Ivan Cerovac i Kosta Bojan, dok je uloga moderatorice pripala Jeleni Androić.

Program manifestacije nastavlja se danas s četiri multidisciplinarne radionice za učenike opatijskih srednjih škola naziva „Kolike su cijene naših života?“ uz mentorstvo profesorica opatijske Gimnazije Eugen Kumičić Ivane Černehe i Sare Meszaros. Radionice će se odvijati u Vili Antonio i Kulturnom domu Zora, a na njima će sudjelovati 40-tak srednjoškolaca te bivši učenici opatijske gimnazije, sada studenti društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Rijeci. Riječ je o radionicama: Kritičko mišljenje i obrazovni sustav, Konzumerizam: niska cijena proizvoda = niska cijena života, Digitalna demencija – cijeniti vlastiti um, Analiza troškova i koristi – metoda određivanja cijene života.

Trećega dana manifestacije, u petak 6. ožujka od 17,30 sati na tribini „Cijena života“ sudjeluju voditeljica Documente – centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelić, politolog i profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Tihomir Cipek te utemeljitelji opatijskih Dana antifašizma Tanja Matetić i Oleg Mandić, uz moderatora Nevena Šantića. Na tribini će biti predstavljena i novoizdana knjiga „ Dani antifašizma u Opatiji – prvih deset godina“, svojevrsni zbornik sažetaka s dosadašnjih predavanja i okruglih stolova održanih u Opatiji.

Kako je proteklo otvorenje manifestacije provjerite u priloženoj fotogaleriji…

11. Dani Antifašizma Otvoreni Projekcijom Filma ‘Selfie’ I Panel Raspravom O Vršnjačkom Nasilju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!