FOTO: 150 glazbenika prodefiliralo centrom Lovrana i Opatije

fesival_nas_svijet_je_glazba_2014_3_dan_lovran_opatija

Lovranska povorka je bila još zanimljivija – svi orkestri stopili su se u jedan veliki i tako protutnjali centrom Lovrana do Trga Slobode gdje je ovo izdanje Festivala i službeno zatvoreno. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Lovran, Opatija – Nedjeljni dan izmamio je brojne šetače i znatiželjnike ove nedjelje. U pravo vrijeme, jer je jučer održan mimohod sudionika međunarodnog festivala puhačkih orkestara Naš svijet je Glazba.

fesival_nas_svijet_je_glazba_2014_3_dan_lovran_opatija_1

Gostujući orkestri iz Njemačke i Slovenije, skupa s domaćinom ove manifestacije – Puhačkim orkestrom Lovran, prodefilirali su od opatijske tržnice sve do Slatine gdje je održan polusatni zajednički koncert. Glazbenici su izveli tri zajedničke koračnice pod ravnanjem dirigenata – orkestar od oko 150 članova. Sudeći po velikom aplauzu brojnih gledatelja koji su se okupili na Slatini i šetalištu iznad, koncert je bio za pet!

Lovranska povorka je bila još zanimljivija – svi orkestri stopili su se u jedan veliki i tako protutnjali centrom Lovrana do Trga Slobode gdje je ovo izdanje Festivala i službeno zatvoreno. Prisutnima se obratio i lovranski načelnik Alan Sanković, koji je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije i njenoj važnosti u kulturnoj ponudi liburnijske rivijere.

fesival_nas_svijet_je_glazba_2014_3_dan_lovran_opatija (34)

Članovi lovranskog orkestra su se pak zahvalili brojnim prijateljima i sponzorima koji su omogućili održavanje ovog festivala.

Dojmovi gostujućih glazbenika su odlični, od prijema do ljepote našeg kraja, a mnogi su i izrazili želju da se ovdje vrate tijekom ljeta na odmor. “To i je jedan od naših ciljeva”, rekao nam je član orkestra David Kurti, “da kroz razmjenu kulturnih društava pokažemo turistički potencijal našeg kraja. Nema bolje reklame od iskustva iz prve ruke, a našim gostima glazbenicima pružili smo najbolji doček, gostoprimstvo i nezaboravno iskustvo o kojem će dugo pričati kad se vrate u svoje krajeve”.

Vrijedni Lovranci nastavljaju dalje planovima za sezonu, a već pripremaju teren za 23. izdanje Festivala…

Izvještaj i fotogaleriju s prvog dana festivala možete pogledati na ovom linku, dok atmosferu drugog dana možete provjeriti ovdje

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!