FOTO 17. Dan istarskih planinara okupio dvjesto članova istarskih i kvarnerskih planinarskih društava

U pohodu je sudjelovalo 200-tinjak članova istarskih planinarskih društava, te nekoliko društava s druge strane Učke (Bazovica, Opatija , Knezgrad , Lisina). U nastavku pročitajte izvještaj koji potpisuje Robert Koprivnjak.

Matulji – 17. Dan istarskih planinara održan je jučer u organizaciji IPS-a. Mada vremenska prognoza nije bila obećavajuća, pohodu se odazvalo 33 člana PD „Lisina“, od čega 25 učenika iz matuljske osnovne škole „Andrija Mohorovičić“.

Pohod se održavao na dijelu Sakomanova puta , na Ćićariji. Dionica je bila Rakitovec – Golič – Žbevnica – Brest pod Žbevnicom.

Mi smo krenuli iz Matulja u 8 sati . Nakon prelaska slovenske granice svi sudionici pohoda okupili su se u Rakitovcu. Bilo je oblačno i maglovito, idealno za hodanje. Vidljivost nije bila baš neka, ali je zato bilo ugodno. U pohodu je sudjelovalo 200-tinjak članova istarskih planinarskih društava, te nekoliko društava s druge strane Učke (Bazovica, Opatija, Knezgrad, Lisina).

Kolona se rastegnula poput gusjenice. Dob sudionika je bila od 7-77. Uz nekoliko kraćih pauza za marendu oko 13 sati smo došli na vrh Žbevnice. Nakon kratkog foto sessiona, spustili smo se u Brest , gdje nas je čekao fažol.

Organizacija pohoda je bila vrhunska , sve je išlo kao po špagi. Satnica je ispoštovana točno poput japanskih željeznica. Nakon 26793 napravljena koraka došli smo do autobusa i krenuli doma.
Na kraju zahvala Općini Matulji koja je prepoznala vrijednost našeg programa „Upoznaj domovinu i sebe“ , u koji smo uklopili i ovo planinarenje. Sen je bilo lepo i si su jako zadovojni.

17. Dan Istarskih Planinara Okupio Dvjesto članova Istarskih I Kvarnerskih Planinarskih Društava

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Robert Koprivnjak / PodUčkun.net

error: Content is protected !!