FOTO: 19. Memorijalni turnir u boćanju ‘Danijel Kalčić’ @ Veprinac

Turnir se održava svake godine u spomen na jednog od osnivača BK “Leprinac”, koji je zaslužan i za prvi veprinački jog, Danijela Kalčića. Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku teksta.

Veprinac – BK “Liganj” osvojio je prvo mjesto na 19. Memorijalnom turniru u boćanju “Danijel Kalčić”, održanom u Veprincu na boćalištu Umejčina 25. kolovoza u organizaciji BK “Veprinac”. Druga je bila ekipa BK “Muntrilj” iz Istre, treći su bili bili članovi BK “Lanišće”, također iz Istre, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa iz Lovranske Drage. Najboljim koštadorom proglašen je Luciano Blaženić, iz ekipe domaćina BK “Leprinac”, a najbolji zbijač bio je Zvone Ujčić iz BK “Opatija”.

– Turnir se održava svake godine u spomen na jednog od osnivača BK “Leprinac”, koji je zaslužan i za prvi veprinački jog, Danijela Kalčića. Zahvaljujemo se sponzorima bez kojih ne bismo mogli organizirati ovaj naš turnir, koji nije isključivo sportsko natjecanje, već i cjelodnevno “druženje boćara”, istaknuo je organizator susreta i predsjednik kluba Luciano Blaženić.

Na turniru se natjecalo preko 60 igrača iz čak 16 ekipa iz Primorsko-goranske i Istarske županije: BK “Mošćenička Draga”, BK “Lovranska Draga”, BK “Liganj”, BK “Dobreć”, BK “Kvarner” iz Lovrana, BK “Ika”, BK “Pojane”, BK “Opatija”, BK “Pobri”, BK “Korensko”, BK “Rubeši”, BK “Zamet”, BK “Pašac” iz Rijeke, BK “Lanišće” iz Istre, BK “Muntrilj” iz Istre te domaćin, BK “Leprinac” iz Verpinca.

– Vrlo smo zadovoljni kako je protekao turnir. Okupili smo se već u 8 sati ujutro i svi zajedno marendali. U 9 sati bilo je svečano otvaranje koje je uveličao gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, nakon kojeg su krenula natjecanja. U 15 sati održano je izbijanje i koštevanja, a u 21 sat svečana dodjela pehara i medalja. Hvala svim sudionicima, kao i svim gostima turnira, kazao je tajnik BK “Leprinac” Robert Kik.

[nggallery id=372]

Kristina Tubić / Liburnija.net
Foto: Nikola Turina, Kristina Tubić

error: Content is protected !!