FOTO: 38. susret puhačkih orkestara Istre @ Kaštelir, Labinci

puhacki_orkestar_lovran_spincici_kastelir

S liburnijskog područja su nastupila dva orkestra, Limena glazba Spinčići te Puhački orkestar Lovran koji je prisutne oduševio izvedbom skladbe Čovek otrok je zavavek s lanjskog MIKa, a koju su uz Lovrance izveli Duško Jeličić – Dule i Antonio Krištofić.

Kaštelir / Lovran – Već tradicionalno okupljanje amaterskih glazbenih društava s teritorija hrvatske, slovenske i talijanske Istre, svake se godine održava u drugom mjestu, sjedištu jednog od orkestara.

puhacki_orkestar_lovran_spincici_kastelir_1

Nakon lanjskog vrlo uspješnog izdanja u Lovranu, 38. susret puhačkih orkestar Istre prošle je subote održan u Kaštelir Labincima, malom mjestu zapadnog dijela Istre. 22 društva i ukupno oko 1000 glazbenika pokazalo je svoje umijeće kroz pojedinačne 10-minutne koncerte i zajednički nastup svih sudionika.

S liburnijskog područja su nastupila dva orkestra, Limena glazba Spinčići te Puhački orkestar Lovran koji je prisutne oduševio izvedbom skladbe Čovek otrok je zavavek s lanjskog MIKa, a koju su uz Lovrance izveli Duško Jeličić – Dule i Antonio Krištofić. Ujedno, ovo je bio prvi nastup u uniformama orkestra za 4 člana interne škole orkestra – svojim su marljivim radom zaslužili nastup s velikim orkestrom na ovom važnom događaju.

Djelić atmosfere pogledajte u galeriji koju smo pripremili za vas…

[nggallery id=773]

Tekst i foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!