FOTO: 4. Dječji festival Volos – Plovidba do Ičića, brojne radionice i dječja predstava obilježili prvi dan festivala @ Volosko

djecji_festival_volos_marko_kalc_red_rays_try_predstava_volosko_2016_01

Podsjetimo, festival Volos namijenjen je djeci svih uzrasta u obliku kulturne, sportske i edukativne zabave s naglaskom na upoznavanje našeg mjesta, običaja i “domaćeg” jezika, a svi sadržaji na festivalu su besplatni. Veliku fotogaleriju s prvog dana festivala pogledajte na ovom linku

djecji_festival_volos_marko_kalc_red_rays_try_predstava_volosko_2016_2_01

Volosko – Đir s brodom Jolly na koji se ukrcalo više od sto mališana u pratnji roditelja otvorio je jučerašnji, četvrti po redu Dječji festival Volos. Jednosatna plovidba od Voloskog do Ičića i nazad bila je odlična uvertira za brojna događanja pripremljena na Brajdici. Festival su otvorili Darija Žmak Kunić iz Udruge Srce za Volosko i Fernando Kirigin zamjenik opatijskog gradonačelnika, nakon kojega je uslijedio hulahoop plesni performans i radionica za djecu koju je vodio Marko Kalc. Žonglerska skupina Rad Rays uz pratnju udaraljkaša predstavile su plesnu koreografiju nakon kojeg su uslijedile udaraljkaške, likovne i žonglerske radionice. Prvi dan festivala zatvorila je predstava Try teatra koju su izvela vološćanska djeca – polaznici glumačke radionice.

djecji_festival_volos_marko_kalc_red_rays_try_predstava_volosko_2016_3_01

Podsjetimo, festival Volos namijenjen je djeci svih uzrasta u obliku kulturne, sportske i edukativne zabave s naglaskom na upoznavanje našeg mjesta, običaja i “domaćeg” jezika, a svi sadržaji na festivalu su besplatni.

Udruga Srce za Volosko ove godine događaj upotpunjuje i edukativnom izložbom o ribarenju i ribarskoj kulturnoj baštini, budući da je ovogodišnji festival posvećen upravo toj temi. Zahvaljujući vološćanskim ugostiteljima i lokalnim poslovnim subjektima omogućena je bogata tombola. Privatnim sredstvima i dobrovoljnim radom voditeljica Udruge Srce za Volosko realiziran je festival, kazala nam je Žmak Kunić ispred udruge ‘Srce za Volosko’, uz napomenu da su im uz dobrovoljni rad brojnih volontera sponzorski pomogli Grad Opatija i MO Volosko.

Bogat program nastavlja se danas od 17:30 sati dječjim sportsko-edukativnim igrama pod voditeljskom paskom Vere Bakarčić, koja je obnovila stare tradicionalne igre, nakon čega slijedi potraga za blagom. U 19 sati zakazana je radionica žongliranja skupine Red Rays, a pola sata kasnije članovi Tearta OZ izvest će predstavu ”Drvo ima srce“. Izvlačenje tomobole u kojoj svi dobivaju kreće u 20:30, nakon čega slijedi dječje kino i disco na otvorenom.

Veliku fotogaleriju s prvog dana festivala pogledajte na ovom linku

djecji_festival_volos_marko_kalc_red_rays_try_predstava_volosko_2016_1_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!