FOTO: ‘5 kruhova i 2 ribe’ za pomoć najpotrebitijima

Cijena knjižice iznosi 10 kuna, a sva sredstva prikupljena od prodaje usmjeravaju se za kupnju osnovnih živežnih namirnica za Socijalnu samoposlugu u kojoj građani kojima je to najpotrebnije mogu podići namirnice. Siromaštvo nije izbor! Pomaganje jest!

Opatija – U praktikumu Ugostiteljske škole jučer je predstavljena knjižica ‘5 kruhova i 2 ribe’. Knjižica je sastavljena od pedesetak prigodnih recepata i starih običaja pod nazivom ‘Ča se jilo na blagdani’ te molitvama koje su pisali učenici škole za obiteljski stol prilagodivši ih pojedinom blagdanu kroz liturgijsku godinu.

Siniša Pucić i Dinko Zaharija

– Projekt je dobio ime po događaju u kojem je Isus iz vrlo malo namirnica uspio nahraniti veliko mnoštvo. Željeli smo ponuditi ono što nam je na raspolaganju: naše vrijeme, kulinarska znanja, vjeru i dobru volju, te tako sakupiti velike količine hrane, kazao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.

Knjigu je uredila Maja Šimičić, recepti i običaji preuzeti su iz knjige Damjana Miletića ‘Iz padela naših nona’, dok su molitve napisali slijedeći učenici Ugostiteljske škole: Monika Skert, Laura Močibob, Anamaria Vinger, Emma Capan, Jasmin Abdiu, Ines Skender, Kristina Muhvić, Patrick Klić, Anita Šijan, Igor Aleksa, Josipa Tokić, Armando Kadirić, Tomislav Devčić i Monika Posavac.

– Cijena knjižice iznosi 10 kuna, a sva sredstva prikupljena od prodaje usmjeravaju se za kupnju osnovnih živežnih namirnica za Socijalnu samoposlugu u kojoj građani kojima je to najpotrebnije mogu podići namirnice. Projektom, čiji je rezultat knjižica ”5 kruhova i 2 ribe“ želimo njegovati kulturu obitelji koja sve više izumire u današnjem društvu, naglasiti vrijednost zajedničkog obiteljskog obroka, molitve i pomaganja široj društvenoj zajednici

Promociji je prethodila radionica ‘Siromaštvo nije izbor! Pomaganje jest!’, na kojoj je Siniša Pucić učenicima škole prezentirao rad Socijalne samoposluge u Rijeci, dok je Dinko Zaharija, prodavač časopisa za beskućnike ‘Ulične svjetiljke’, hrabro ispričao svoju životnu priču.

Knjigu u digitalnom obliku možete pogledati na ovom linku, te svakako izdvojite 10 kuna i pomognite svojim sugrađanima. Siromaštvo nije izbor! Pomaganje jest!

[nggallery id=233]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!