[FOTO] 56. veteranski teniski turnir okupio 78 tenisača iz brojnih zemalja svijeta

Tekst i foto: Miloš Vrenc

Karakteristika turnira bila je jedna opuštena, vesela atmosfera, terase su odzvanjale od smijeha i ćakula na svim jezicima. Šteta što je zbog mjera, što od strane ITF-a i naših lokalnih, posjet gledaoca turniru bio zabranjen!

Opatija – Nakon dvogodišnje stanke, a zbog svima znane globalne situacije, održao se jedan od najdugovječnijih veteranskih turnira u svijetu –  ITF S400 56Th INTERNATIONAL CHAMPIONSHIPS OPATIJA 2021. Nasljeđe Krunoslava Penkale, osnivača i pokretača veteranskog tenisa u Hrvatskoj, živi i dalje.

U pet dana 78 tenisačica i tenisača iz 17 zemalja svijeta s gotovo svih kontinenata takmičilo se u 11 dobnih skupina, sedam muških i četiri ženske. I ako je brojka od 78 daleko ispod prosjeka iz vremena „normalnih“ godina, takmičari su došli iz: Indije, Čilea, USA, Rumunjske, Austrije, Njemačke, Italije, Engleske, Poljske, Rusije, Moldavije, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Slovenije, Francuske i Hrvatske!

Takmičare je dočekao lijepo uređeni ambijent, terase pune cvijeća, izvrsni tereni, a teniski veterani bili su željni druženja i igre. Karakteristika turnira bila je jedna opuštena, vesela atmosfera, terase su odzvanjale od smijeha i ćakula na svim jezicima. Šteta što je zbog mjera, što od strane ITF-a i naših lokalnih, posjet gledaoca turniru bio zabranjen!

U kategoriji +30 pobjednik je Eržišnik Ivor, drugoplasirani je Cattinari Carlo Giusseppe, obojica naši članovi. Groza Dan Mihai iz Rumunjske pobjednik je skupine +45, drugoplasirani Makuc Luka iz Italije. Donescu Sorin iz Rumunjske pobjednik, drugoplasirani Barth Michael iz njemačke u skupini +50. U skupini +55 Čileanac Navarro Ivan pobjednik, Eke Laszlo iz Mađarske finalist. Još jedna opatijska pobjeda i finale, u skupini +60 Igor Flego pobjednik, a Austrijanac Riederer Herbert finalist. U skupini + 65 Francuz Leonard Jean Yves pobjednik, Wretschich Eduard iz Austrije finalist. U najstarijoj skupini +70 pobjednik Prelog Herman iz Austrije, finalist Kosjek Maks iz Rijeke.

Kod tenisačica su održane samo 3 kategorije: +50, +60 i +70. Martinz Hedrum iz Austrije bila je bolja od Godoy Monice iz Čilea u +50, Reigl Silvija pobjednica, Faller Helena finalis iz Hrvatske u +60, te Bratinić Zorka iz Hrvatske pobjednica, Grm Mira iz Slovenije finalistica u kategoriji +70.

Kod tenisača odigrani su i susreti u parovima u kategorijama +35 i +50. Svakako najzanimljiviji i najljepši meč odigrao se u kategoriji +35, gdje su članovi našeg Kluba Zoran Stojanović i Ivor Eržišnik pobijedili u napetom meču Rumunjski par Donsecu/Radulesku. U kategoriji +50 Navaro (Čile)/ Smirnov (Ukraina) pobijedili su našeg člana Davora Kostelića i Mosczulskog iz Poljske.

Kod dama u kategoriji parova +45 par Faller (Hrvatska)/ Godoy (Čile) pobijedio je par Dyadenko (Rusija) i Kusanović (Hrvatska-Opatija). U mješovitim parovima u kategoriji +40 par iz Italije Russo/Makuc je pobjednik, slijedi iz par iz Njemačke Meisner/Meisner, a u kategoriji +50 par iz Čilea Godoy/Navarr pobijedio je par Mehka (Indija)/Vučković (Srbija). Par Riegl (Austrija)/Simčić (Hrvatska) pobjednika je nad parom Kusanović/Doričić iz Hrvatske. Poraženi u prvome kolu igrali su Consolation (utješni) turnir. Prvo mjesto Rene Puharić, drugo mjesto Rajko Dragičević, članovi našega Kluba.

Mi kao domaćini možemo biti zadovoljni, kako organizacijom, tako i igrama na samome turniru. Vrhovni sudac na turniru bio je ITF sudac Mateo Papić iz Rijeke, te Alen Milanović iz Zagreba kao Pomoćnik Vrhovnog suca. Čestitke svima, vidimo se i čujemo dogodine na 57. po redu turniru.

Veliku fotogaleriju s proglašenja pogledajte u nastavku…

56. Veteranski Teniski Turnir Okupio 78 Tenisača Iz Brojnih Zemalja Svijeta

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net