FOTO: 6. Maškarani klapski maraton – eksplozija veselja i pozitivne energije oduševila publiku @ Opatija

maskarani_klapski_maraton_spektalk_opatija_2015_hotel_adriatic

Prošlogodišnji pobjednici i ove su godine trijumfirali na Maškaranom klapskom maratonu – klapa Kastav odnijela je pobjedu prema mišljenju stručnog žirija, a iza nje plasirale su se klapa Kamelija i klapa Skalin. Publika je, pak, sve popularnijoj klapi iz Frlanije dodijelila prvo mjesto, Kamelije su i ovog puta druge, a na treće mjesto izglasana je klapa Cambi. Veliku fotogaleriju s Maškaranog klapskog maratona pogledajte na ovom linku

maskarani_klapski_maraton_spektalk_opatija_2015_hotel_adriatic_1

Opatija – Ispunjena dvorana hotela Adriatic i gužva pred plazma-ekrana u predvorju putem kojih se manifestacija mogla pratiti, pokazali su da je Maškarani klapski maraton, koji je jučer dobio svoje šesto izdanje, definitivno ”srastao” s opatijskom publikom i da može računati na svoje vjerne posjetitelje.

A zahvaljujući upravo ovom događanju u organizaciji Ženske klape Volosko, ”srasle” su i klape s pusnom glazbom, pa su se tako u nadmetanju glasovima i pokušaju stvaranja polka-ritma samo svojim glasnicama natjecali članovi i članice klape Kastav koja je lani odnijela pobjedu, klape Kamelija iz Opatije, klape Mirakul iz Veprinca, klape Boškarin iz Huma, klape Škrljevo iz Rijeke, klape Grobnik sa Čavli, klape Sklad iz Bakra, klape Skalin s Frlanije, klape Cambi i Zvonejskih kantura. Voditeljske ”blokove” između nastupa klapa ”popunili” su također izvježbani glasovi Marija Battifiace i Dražena Turine Šajete.

maskarani_klapski_maraton_spektalk_opatija_2015_hotel_adriatic_3

Program su već prema uobičajenoj ”špranci”, otvorili zvočnari koji su napravili ”počasni đir” dvoranom, nakon čega su na pozornicu stupile organizatorice iz klape Volosko koje su nastupile izvan konkurencije, ali svojim poletnim nastupom i atraktivnom kostimografijom i koreografijom dale ”početnu notu” čitavoj priredbi…

U vremenu dok je žiri u sastavu Nikola Peršić kao predsjednik, Darko Čargonja, Eduard Kišić, Aleksandar Valenčić, Irena Grdinić i Žarko Lučuić odlučivao o pobjednicima, a publika birala svoje favorite, u revijalnom je dijelu programa nastupila Martina Majerle.

maskarani_klapski_maraton_spektalk_opatija_2015_hotel_adriatic_5

Prošlogodišnji pobjednici i ove su godine trijumfirali na Maškaranom klapskom maratonu – klapa Kastav odnijela je pobjedu prema mišljenju stručnog žirija, a iza nje plasirale su se klapa Kamelija i klapa Skalin. Publika je, pak, sve popularnijoj klapi iz Frlanije dodijelila prvo mjesto, Kamelije su i ovog puta druge, a na treće mjesto izglasana je klapa Cambi. Organizatorice se zahvaljuju na pomoći svim prijateljima i kolegama, a posebno se zahvaljuju Ugostiteljskoj školi iz Opatije, koja im već drugu godinu zaredom pomaže u organizaciji MKM-a.

Veliku fotogaleriju s Maškaranog klapskog maratona pogledajte na ovom linku

maskarani_klapski_maraton_spektalk_opatija_2015_hotel_adriatic_6

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!