FOTO: 6. regata tradicijskih plovila ‘Nino Gasparinic’ – Nedostatak vjetra odgodio regatu @ Lovran

regata_nino_gasparinic_tradicijske_barke_2015_lovran

Iako su barke sa svojim posadama isplovile u 13 sati kada je bio predviđen start regate organizatori su bili primorani odgoditi natjecanje. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Lovranu pogledajte na ovom linku

regata_nino_gasparinic_tradicijske_barke_2015_lovran_1

Lovran – Nedostatak vjetra i kiša omeli su jučerašnje 6. izdanje regate tradicijskih plovila ‘Nino Gasparinic’. Iako su barke sa svojim posadama isplovile u 13 sati kada je bio predviđen start regate organizatori su bili primorani odgoditi natjecanje.

Ove godine u Lovran je stiglo 20 tradicijskih barki sa svojim posadama, iz Crikvenice, Krka, Ičića, Ike, Lovrana, Mošćeničke Drage, Rovinja i Fažane, a ljubitelji tradicionalne brodogradnje imali su priliku vidjeti gajetu, kvarnerskog i lovranskog guca, pasaru, batanu te krčku pasaru.

– Vremenske prilike su nam poremetile planove po pitanju same regate, ali druženje i razmjena iskustva nije izostala. Iako nismo dodijelili pehare za natjecatelje, nagradu za najizvorniju barku dodijeli smo posadi Skočilić / Tomas koji su Lovran došli s fažanskom gajetom, JK Brioni iz Fažane, a druženje je okončano večerom u restoranu Kvarner, kazao nam je Silvano Raffaelli, ispred organizatora Sekcije ‘Lovranska lantina’ udruge ‘Naš Lovran – Lovrana nostra’, TZO Lovran i Općine Lovran.

Navedenom regatom i prvim izdanjem Kapetanove noći započela je manifestacija Ljeto u Lovranu. Bogat kulturno-zabavni program otvorile su djevojke iz The Blondes, a jučerašnja večer pripala je muškoj klapi Opatija.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Lovranu pogledajte na ovom linku

regata_nino_gasparinic_tradicijske_barke_2015_lovran_3

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!