FOTO: 7. Hrvatski kongres debljine privukao sudionike iz zemlje i inozemstva

U programu kongresa sudjeluje oko 500 najznačajnijih stručnjaka koji se bave debljinom u našoj zemlji, ali i eminentni stručnjaci iz Europe i SAD-a. Fotogaleriju s otvorenja kongresa pogledajte na ovom linku

Opatija – 7. Hrvatski kongres debljine s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatskog društva za debljinu, a koji će trajati do nedjelje, 29. travnja otvoren je u centru Gervais. U njegovom programu sudjeluje oko 500 najznačajnijih stručnjaka koji se bave debljinom u našoj zemlji, ali i eminentni stručnjaci iz Europe i SAD-a. U sklopu kongresa održava se i simpozij medicinskih sestara i program za studente, a specifičnost kongresa je što će u subotu dio programa biti otvoren za građanstvo koje će moći prisustvovati zanimljivim predavanjima o Paleo dijeti, tjelesnoj aktivnosti i kontroli tjelesne težine te se u nedjelju pridružiti u šetnji opatijskim šetnicama.

Na otvaranju kongresa prisutne predavače, sudionike kongresa, goste i uzvanike su pozdravili predsjednik Hrvatskog društva za debljinu i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. Davor Štimac, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. Tomislav Rukavina, predsjednik Europskog udruženja za izučavanje debljine prof. Hermann Toplak, direktor edukacijskih programa EAGEN-a prof. Peter Malfertheiner, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske prof. Jasna Lipozenčić, predsjednik Hrvatskog gastroenterološkog društva prof. Miroslav Šimunić i zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Aničić.

– Izuzetno mi je drago da se kongres održava upravo u Opatiji, kraljici hrvatskog turizma, u reprezentativnom Centru Gervais. Budući da se na Kongresu očekuje velik broj sudionika, uključujući i značajan broj predavača i gostiju iz inozemstva, prilika je to za još jednu promociju ljepota našega kraja, kazao je prof. Davor Štimac u ime organizatora kongresa te istaknuo kako je Hrvatska kada se govori o debljini iznad europskog prosjeka, da u našoj zemlji ima više debelih muškaraca nego žena, da je svako treće dijete debelo te da u 80 posto slučajeva debela djeca odrastaju u debele odrasle i zbog toga je ovaj kongres najvećim dijelom posvećen prevenciji.

Zamjenica gradonačelnika Vera Aničić istaknula je da je Hrvatski kongres debljine dugo očekivan u našem gradu, koji nosi titulu Zdravog grada i puno ulaže u zdrav život i rekreaciju.

Na kraju službenog dijela otvaranja kongresa nastupila je Ženska klapa Volosko. Fotogaleriju s otvorenja kongresa pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!