FOTO: 8. Dani Ičića – Sportskim nadmetanjima te koncertom Pacific Bulletsa i dua The Blondes obilježen je drugi dan manifestacije

Pacific bullets

Pacific bullets

Večernji program otvorit će Zastoj band koji je ćovom prilikom biti spoma između Maškarane ljetne đite i izvrsnog Postolar Trippera. Zastoj band je naveliko poznat u našem širem zavičaju, a grupu čine prekaljeni instrumentalisti, koji osim domaćeg feštarskog repertoara ponekad razvesele ekipu i stranim hitovima. Veliku fotogaleriju jučerašnjeg programa pogledajte na ovom linku

8_dani_icica_the_blondes_pacific_bullets_ribolov_playstation_natjecanje_2016_3_01

Ičići – Raznovrstan i bogat program obilježio je jučerašnji, drugi dan manifestacije 8. Dani Ičića. Program je otvoren natjecanjem u ribolovu pod nazivom 8. Kup Liburnije za kadete za kadete do 12 godina koji je organizirao Športsko ribolovni klub ‘Ičići’.

– Nastupilo je 23 takmičara iz šest klubova podijeljenih u 12 ekipa po dva člana. Nakon sat i pol lova uz puno uzbuđenja i navijanja u ekipnoj konkurenciji najbolji su bili Patrik Uhač i Mateo Fabio Mihalić (ŠRD Zubatac Lovran s 466 boda), drugo mjesto osvojili su Dominik Brnčić i Vedrana Mihaljević (ŠRK Ičići s 384 bodova), treće Alex Saršon i Antonio Gršković (ŠRD Preluk s 350 boda). U pojedinačnoj konkurenciji pobjednik je Alex Uhač iz SRD Preluk s 292 boda i najvećom ribom takmičenja (cipal od 116 grama), drugi je Dominik Brnčić iz ŠRK Ičići s 260 bodova, treći Patrik Uhač iz ŠRD Zubatac Lovran s 244 boda i četvrti Mateo Fabio Mihaljević iz ŠRD Zubatac Lovan s 222 boda. Ekipe su dobile pehare, a članovi ekipa medalje, dok su u pojedinačnoj konkurenciji podijeljene samo medalje. Svi učesnici su dobili pisana Priznanja o svom učešću na takmičenju. Najmlađi učesnik bio je Dorijan Host sa svega četiri godine. Na kraju su uz svečano proglašenje učesnici dobili hamburgere i sokove, poručili su organizatori.

8. kup Liburnije

8. kup Liburnije

Večeranje sate obilježio je PES turnir (Pro Evolution Soccer) odnosno turnir u nogometu za play station konzole.

– Najvještiji na turniru bio je Antonio Ružić iz Opatije, drugo mjesto osvojio je Denis Pavlić, a treće Fran Petrović. Pobjedu u finalu je odnio Ružić protiv Pavlića s rezultatom 2:0 kazao nam je organizator turnira Juraj Kašić.

Čast da otvore večernji koncertni program imale su naše Kiki i Ella, tj. djevojke iz dua The Blondes, koje su izvele nekolicinu autorskih i brdo stranih obrada u njihovim prepoznatljivim aranžmanima. Zadarska rockabilly i rock ‘n’ roll ekipa vratila je publiku u ‘50 I ‘60 godine prošlog stoljeća, u vrijeme dok je rock bio mlad, a svaki koncert odlazak na ples.

Kiki

Kiki

Današnji program otvorit će turnir u briškuli i trešeti za seniore dok će kao i posljednje tri godine snage u briškuli odmjeriti i djeca odnosno mladi do 14 g. starosti. Na plaži će se održati turnir u nogometu na pijesku za djecu u suradnji sa školom nogometa Primi passi, dok će turnir u crossmintonu (nekadašnjem speed badmintonu) organizirat SBK Pešekani iz Ičića.

– Također, ove godine planiramo održati pokazni turnir u blackmintonu, odnosno crossmintonu koji se igra u mraku gdje su dresovi, loptice i linije igrališta fluorescentni, odnosno svijetle u mraku. Ičićanski munjeni petoboj, odnosno tradicionalne igre bez granica zakazane su po završetku maškarane povorke radnog naziva ‘Letnja maškarana đita’, a grupe će se natjecati u “sportovima” kao što je utrka u sandolinama, bacanje žabica, bacanje aviona od papira, boćanje balonima napunjenim vodom i zabijanje čavla u cok. Paralelno s našim programom, a u suradnji s TZM Ičići u akavatoriju ispred Ičića, održavat će se 2. regata barkajola “Melkior Paragvaj” koja će ove godine imati međunarodni karakter, rezimirao je Marin Starčić i još jednom pozvao sve ljubitelje dobre zabave da im se ovog vikenda pridruže u Ičićima.

Ella

Ella

Večernji program otvorit će Zastoj band koji je ćovom prilikom biti spoma između Maškarane ljetne đite i izvrsnog Postolar Trippera.

Zastoj band je naveliko poznat u našem širem zavičaju, a grupu čine prekaljeni instrumentalisti, koji osim domaćeg feštarskog repertoara ponekad razvesele ekipu i stranim hitovima.

Zvijezde večeri ovogodišnje manifestacije Dani Ičića je ekipa iz Postolar Trippera. Veseli ska/reagge/rock izričaj ponovo će se širiti ičićanskom lučicom, a hitovi ‘Nataša’, ‘Burza rada’, ‘Irska’, ‘Na rubu ponora’ i ‘Marijana’ rasplesat će i one s dvije lijeve noge…

Veliku fotogaleriju jučerašnjeg programa pogledajte na ovom linku

Natjecanje u PES-u

Natjecanje u PES-u

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!