FOTO: A na roštilju zna se…

rostilj_smOpatija – Ekipa ”Mezzabrenta” iz Poreča osvojia je prvo mjesto na opatijskom polufinalnom natjecanju prvog prvenstva Lijepe naše u roštiljanju, dok se u zagrebačko finale koje se održava 13. lipnja plasirala i ekipa ”Kraljevski auspuh” iz Fužina. Koncept natjecanja objasnila je njegova autorica Irena Jelić.
– Radi se o jednom od četiri polufinalna natjecanja – u Opatiji se natječu ekipe iz Istre i Kvarnera, u Zadru je dalmatinsko polufinale, u Osijeku polufinale za Slavoniju i Baranju, a u Čakovcu je već održano polufinale za područje središnje i sjeverne Hrvatske. U svakom polufinalu sudjeluje osam prijavljenih ekipa, a dvoje najboljih prema odluci gastronomskog žirija ide u finale koje će se 13. lipnja održati u Zagrebu, objasnila je Jelić.
Kao što kaže stvar Hladnog piva, sunce je na Slatini ”pičilo”, ekipa je roštiljala, a na roštilju, zna se – ćevapi i kobase. Stotinjak posjetitelja moglo je kupiti ručak za dvadesetak kuna po porciji, ili ga, po dobroj staroj tradiciji ”lovaca-sakupljača” sama ispeći na nekom od slobodnih grillova.
Manifestaciju u organizaciji Narodnog radija i 24 sata začinili su i ”Baruni” glazbenim nastupom te voditelji Šajeta i Rafo.
Evo, i glazbene kulise… Hladno pivo – Roštilj , a fotke su malo niže…

rostilj_slatina
rostilj_slatina-1
rostilj_slatina-2
rostilj_slatina-3
Ivan Mellor
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!