FOTO: Adventski kalendari s motivacijskim porukama – Održana zanimljiva radionica za mlade @ Opatija

Udruga Kulturni front ponovo je svojom kreativnom radionicom za mlade izazvala velik interes, a dojmove s veselog sinoćnjeg druženja možete pogledati u fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Radionica adventskih kalendara, druga u ciklusu besplatnih radionica za mlade u organizaciji Kulturnog fronta, održana je sinoć uz, ponovo, velik odaziv mladih kreativaca koji su ispunili prostor opatijske udruge za razvoj kulture mladih.

Pri izradi kalendara organizatori su poticali polaznike na ekološku svjesnost kroz recikliranje različitih materijala i predmeta koji bi inače vjerojatno završili u otpadu. Tako se iskoristila „hrpa“ kartona većih i manjih dimenzija, rola od toaletnih papira i papirnatih ubrusa, kutijica od lijekova i šibica, ostataka papira za zamotavanje, starih božićnih ukrasa… Umjesto uobičajenih čokoladica polaznici su u svoje kalendare za odbrojavanje dana do Božića za svaki dan mjeseca prosinca umetali inspirativne i motivacijske citate i izreke – od afganistanskih poslovica do izreka velikih filozofa ili pak izjava modernih pop zvijezda poput Madonne. Na taj način su voditeljice željele potaknuti mlade da redom otvarajući prozorčiće svojih adventskih kalendara svaki dan promišljaju o sebi, svom mjestu u svijetu, svojim osjećajima, osobinama i postupcima.

Voditeljice ovih kreativnih radionica, Tajana Topo Kero i Ljiljana Kosanović, obje su članice Udruge „Kulturni front“ i obje socijalne radnice koje već niz godina rade s djecom i mladima. Osmišljavajući sadržaj radionica željele su prvenstveno potaknuti mlade na otkrivanje vlastite kreativnosti, a tvrde da ne postoje nekreativne osobe – da postoje samo osobe koje nisu svjesne svoje kreativnosti i i činjenice koliko smo zapravo svi i u najjednostavnijim radnjama svakodnevno kreativni jer jednom kad se to osvijesti kreativnost postaje put ka razvoju mnogih drugih potencijala i aktivnosti.

Osim toga, kako su istaknule, djelujući u okviru Kulturnog fronta kao udruge prvenstveno usmjerene mladima željele su pružiti mladima mjesto, priliku i aktivnosti povezane uz organizirano i strukturirano provođenje slobodnog vremena a da pri tome otkrivaju neke nove osobne snage i unaprjeđuju svoje socijalne vještine. Dobro društvo i poticajna, podržavajuća atmosfera su najvažniji temelj za sve što je mladima važno, poručile su voditeljice radionica.

Adventski kalendari s motivacijskim porukama – Održana zanimljiva radionica za mlade @ Opatija

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!