FOTO: Adventski program, lijepo vrijeme te zanimljivi programi napunili Staru damu ljudima @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Ledena ?arolija 2016, DJ

Donosimo čak tri fotogalerije opatijskog adventskog programa. Ove godine trima glavnim lokacijama – mrkatu, Parku sv. Jakova s paviljonom Juraja Šporera te Ljetnoj pozornici – pridružila se i Učka na koju je stigao Djed Mraz…

Foto Luigi Opatija, GŠ Mirkovi?, Boži?ni koncert Girotondo

Opatija – Blagdanska atmosfera u prekrasno okićenoj ”Staroj dami”, praćena lijepim vremenom i brojnim zanimljivim događanjima ponovo je i ovog tjedna Opatiju napunila mnoštvom ljudi koji su ”kružili” među tri glavna punkta adventskog programa – Paviljona Juraj Šporer i susjednog Parka sv. Jakova, mrkata te Ljetne pozornice.

U parku su se izmjenjivali glazbeni nastupi – u petak je koncertni program otvorio DJ Rabbit sa svojim Retro After Job Partyjem, a u subotu je park svjedočio nastupu Just For Fun. Tijekom dana mogli su uživati i najmlađi, za koje je u paviljonu osmišljen animacijski program uz vesele vilenjake, ali i prigodni filmski program u sklopu kojeg su se ovog vikenda prikazali filmovi Duh babe Ilonke te Snježna kraljica. U nedjelju, za glazbenu podlogu zanimljivom Adventu zaduženi su bili Trio Asi i Dominik Heštera.

bozicna_bajka_park_prirode_ucka_2016_poklon_2_01

Opatijsko lutkarsko kazalište za djecu i mlade ponovo je sa svojom predstavom gostovalo na mrkatu u petak u jutarnjim satima, da bi subota, uz eko-tržnicu Žmerga, bila obilježena nastupom uličnih zabavljača – svoje su vještine pokazali Artistika, Antuntun i Triko Cirkus Teatar. U nedjelju, kazališna pozornica postao je Caffe bar Eugenian u kojem je Lutkarsko kazalište Kvak postavilo predstavu ”Božićna slagalica”, a najatraktivniji trenutak ovog vikenda bilo je postavljanje jaslica na tržnici koje su izradili opatijski umjetnici.

Tijekom vikenda veselo je bilo i na Učki gdje je gostovao Djed Mraz, a pohodile su ga stotine djece koja su mu prišapnula svoje božićne želje i zabavile se s roditeljima uz fritule i tople napitke. Fotogaleriju iz rezidencije Djeda Mraza na Poklonu pogledajte na ovom linku.

Još ranije ovog tjedna, održan je Božićni koncert Glazbene škole Mirković na koje su nastupili Učenici i zbor GŠ Mirković, polaznici Glazbene talijanske igraonice ‘Girotondo te polaznici vokalnog tečaja. Fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Koncert Mateo Resman

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!