FOTO: Akcija izvlačenja baje za papir s 28 metara dubine @ Volosko

Polu prazna baja sa starim papirom, pod naletom vala završila je na 28 metara dubine, pedesetak metara od obale. Za vađenje, bila su angažirana tri ronioca, barka s dva člana posade i kompletna logistička ekipa na Malom mulu. Veliku foto-galeriju vađenja baje pogledajte u nastavku teksta.

Volosko – Nedavno orkansko jugo, koje je pogodilo naš kraj, osim rušenja skele i jednog stabla na Punta kolovi, odnijelo je u more i veliku baju za stari papir s plivališta u Voloskom.

Polu prazna baja sa starim papirom, pod naletom vala završila je na 28 metara dubine, pedesetak metara od obale, a za vađenje, pod ‘dirigentskom palicom’ Mileta Čubre, bila su angažirana tri ronioca, barka s dva člana posade i kompletna logistička ekipa na Malom mulu.

– Jedva sam ju pronašao. More je dosta mutno, vidljivost loša, a nisam znao gdje se točno nalazi. Za dizanje i tegljenje do mula iskoristili smo dva balona, a poslije ju je kamion od firme za skupljanje sekundarnog otpada podignuo iz mora i otpeljao u skladište, kazao nam je jedan od sudionika ekspedicije koji je ronio na +10 celzijevih stupnjeva.

Vađenje bidona po ekstremnim vremenskim uvjetima, po dosta valovitom moru i niskoj vanjskoj temperaturi privuklo je pažnju mještana, koji su došli ‘nadzirati’ dizanje te udijeliti pokoji pametan savjet. No, bitno je da su prestale spekulacije, koje su se u posljednje vrijeme širile Voloskom, da je D. C. (podaci poznati redakciji) nabavio specijalnu vršu i odlučio testirati najnoviju tehnologiju lova na sipe i mrkače.

Inače, navedena baja je locirana uz tribine vaterpolo plivališta, te je svojevrsna ‘kasica prasica’ za donacije kojima se sufinancira rad Vaterpolo klub Volosko.

[nggallery id=688]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!