FOTO: All star postava renomiranih glazbenika počastila publiku vrhunskim jazz koncertom @ Matulji

Mia Negovetić i Alba Nacinovich za mikrofonom, Zvjezdan Ružić za glasovirom, Darko Jurković Charlie za gitarom i specijalni gost, njujorški saksofonist Arun Luthra priredili su glazbenu večer za pamćenje. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Matulji – Zvjezdana postava jazz „superbenda“, sastavljenog od vrhunskih imena na svim muzičkim „pozicijama“, obradovala je Matuljce sinoć izvanrednim nastupom na krovu dvorane u sklopu Matulji Etno Jazz Festivala.

Specifična atmosfera noćnog kluba pod zvjezdanim nebom stvorila je „plodno tlo“ za moćne glasove dvije renominirane pjevačice – mlade Mije Negovetić koja je svojim talentom i predivnim glasom osvojila čitav svijet te Albe Nacinovich koja posljednjih godina osvaja jazz pozornice i festivale čak i u dalekom Londonu.

Na pozornici su im se pridružila i dvojica među najnagrađivanijim jazz glazbenicima u Hrvatskoj, svatko od njih majstor svoga instrumenta – pijanist Zvjezdan Ružić i gitarist Darko Jurković – Charlie, a ovu „all star“ postavu zaokružio je specijalni gost večeri, Arun Luthra – jazz saksofonist iz New Yorka koji je posjetitelje počastio s nekoliko autorskih skladbi u kojima spaja izvornu indijsku konnakol tradiciju s američkim jazzom.

Pitak, ali vrhunski izveden jazz koncert, garniran Darkovim i Zvjezdanovim solo improvizacijama i učvršćen uvjerljivim vokalima Mije i Albe oduševio je publiku koja je glazbenike nagradila dugotrajnim aplauzom.

Kako je protekla matuljska etno jazz večer, provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!