FOTO Amerikanski vrtovi privukli brojne posjetitelje prvog vikenda, ali i izazvali kritike na društvenim mrežama

Pogrešan prijevod radnog vremena na sva tri jezika, ostavljene hrpice smeća u vrtovima, ali i dvokratno radno vrijeme zbog kojeg je grupa posjetitelja ostala zaključana unutar vrtova neke su od kritika koje su Opatijci uputili na društvenim mrežama.

Opatija – Amerikanski vrtovi, otvoreni prošlog tjedna, bili su tijekom produženog uskršnjeg vikenda odredište mnogih Opatijaca, ali i inozemnih posjetitelja. Dugo vremena „skriveni“ od očiju javnosti, vrtovi izgrađeni tridesetih godina prošlog stoljeća, koji su desetljećima služili kao rasadnik Parkovima, očito su pobudili značajan interes kod domaće javnosti, koja je ipak prevladavala među šetačima.

Među komentarima posjetitelja mogle su se čuti pohvale na račun impresivnog kompleksa, pogleda te mira koji vlada među čempresima i kamenim kolonadama, no isto tako i mišljenje kako Amerikanski vrtovi još uvijek nisu spremni za naplatu ulaznica, kao i da im nedostaje sadržaja da se nazovu pravom turističkom atrakcijom.

Osim toga, na društvenim mrežama viralna je postala tabla s ulaza na mostić što spaja Rakovčevu ulicu s Amerikanskim vrtovima, a na kojoj je „radno vrijeme“ napisano pogrešno na sva tri jezika – njemačkom, engleskom i talijanskom. Osim s pravopisom, posjetitelji su imali dodatnih problema s radnim vremenom: nisu bili svjesni kako je ono dvokratno, pa su ostali zaključani nakon završetka jutarnje smjene u podne.

– Kad su vrata otvorena, pločica se praktički ni ne vidi. I onda se dogodi, kao danas nama, da smo nakon podne mirno ušli kroz širom otvorena vrata (ne znajući da uopće postoji dvokratno radno vrijeme), da bismo pri pokušaju izlaska shvatili da ne možemo van jer su vrata zaključana. Bez da tamo stoji i informacija sto napraviti u slučaju zaključanih vrata (počekati, nazvati neki broj, potražiti toga-i-toga,…), ljudi su počeli preskakivati vrata visine preko 100 cm. Treba li spomenuti da je među zaključanima bilo i djece kao i starijih ljudi? Užas i sramota, kazala je jedna komentatorica u grupi Opatija In.

Uz manjak sadržaja i radno vrijeme, posjetitelji su se požalili i na čistoću vrtova, budući da se na pojedinim dijelovima moglo vidjeti veće količine otpadaka.

No, usprkos „dječjim bolestima“, čini se da su Amerikanski vrtovi zainteresirali Opatijce i u velikom ih broju privukli u šetnju. Ipak, hoće li to – i nakon „sređivanja detalja“ – biti dovoljno da se može reći da je Opatija dobila novi, atraktivni turistički proizvod, još je uvijek upitno.

Amerikanski Vrtovi Privukli Brojne Posjetitelje Prvog Vikenda, Ali I Izazvali Kritike Na Društvenim Mrežama

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net