FOTO: Art Wine & Gastro – večer užitka za sva osjetila @ Opatija

Konoba ”Istranka” poslužila je kao izložbeni prostor, ali i kušanica, a na meniju su se – uz kućne specijalitete – našla vina kuće Piquentum i radovi Gorana Štimca.

Opatija – Program ”za sva osjetila” stvoren je ove subote u konobi ”Istranka”, gdje je održana manifestacija ”Art, Wine & Gastro”.

– Ovo je koncept koji se ponavlja, ranije smo gostovali u lovranskom restoranu Štanger, a sada i u Opatiji. Cilj nam je stvoriti program u kojem se može uživati na više razina, odnosno spojiti kvalitetnu lokalnu gastronomsku priču s dobrim vinima i zanimljivim umjetničkim djelima, kazala je organizatorica Milica Sekulić.

Tako su se na meniju našla tri jela ”sljubljena” s vinima kuće Piquentum iz Buzeta, odnosno ravioli sa šparogama uz koje je poslužena malvazija, sipa i palenta s kojima se spojio teran, te divljač sa šurlicama uz koje je sljubljen refošk, a ovu su ”sinesteziju” upotpunila djela Gorana Štimca – desetak ulja na platnu i četiri skulpture od drva, koje će ostati izložene još mjesec dana.

– Uz moje radove paše svako dobro vino. I vino i umjetnost, odnosno pojedinačna djela, treba doživjeti i osjetiti. Uvjet i jednoga i drugoga jest užitak, nešto što valja konzumirati redovito, ali pažljivo i s mjerom, kazao je Štimac o ovom zanimljivom konceptu.

[nggallery id=185]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!