FOTO: Atraktivnim radionicama i zanimljivim igrama okončan 3. dječji festival Volos @ Volosko

djecji_festival_volos_drugi_dan_disco_srdjana_jevtic_masterchef_igre_ples_2015_3

Jučerašnji program započeo je u poslijepodnevnim satima na igralištu Brajdica, a svijet zabave i učenja za stotinjak mališana bio je lakši uz zanimljive voditelje igara i radionica. Kako je protekao prvi dan festivala provjerite na ovom linku, dok fotogaleriju s drugog dana možete pogledati ovdje

Volosko – Sinoć je okončan 3. dječji festival Volos kojega su posjetili mnogobrojni mališani. Podsjetimo, protekla dva dana vološćanske ulice, trgovi i plaže bile su okupirane veselim dječjim osmjesima i veseljem.

djecji_festival_volos_drugi_dan_disco_srdjana_jevtic_masterchef_igre_ples_2015_1

Jučerašnji program započeo je u poslijepodnevnim satima na igralištu Brajdica, a svijet zabave i učenja za stotinjak mališana bio je lakši uz zanimljive voditelje igara i radionica. Tako su održane umjetničko-sportske zabavne igre pod vodstvom Vere Bakarčić, kreativna gastro radionica zdrave i vesele hrane ”Mali šef” koji je prezentirala ”masteršefica” Srđana Jevtić, zatim kreativna glumačka radionica ”Ja, glumac!” koju su pripremili Lori & Brba, likovna radionica ”Modeliram, slikam, stvaram” umjetnice Barbara Cetina. Radionica ”Gitarijada” umjetničkog voditelja, glazbenika i slikara Vedrana Ružića predstavila je glazbeno stvaralaštvo, dok je cijeli program okončam ”Ljetnim kinom” na kojem se održala projekcija filmova Charlieja Chaplina.

– Festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija koja na jednostavan i zanimljiv način popularizira kulturu, tradicionalne vrijednosti i zaštitu kulturne baštine Voloskog, istodobno povezujući javnost, mladost, umjetnost i medije, kroz zabavni segment, kazala je Žmak Kunić.

djecji_festival_volos_drugi_dan_disco_srdjana_jevtic_masterchef_igre_ples_2015_2

Organizatori još jednom zahvaljuju brojnim suradnicima koji pružaju podršku festivalu, među kojima su Zoran Medved Medo koji je zadužen za tehničku i glazbenu pomoć, Udruga Žmergo koja je ustupila prava na korištenje tehnologije za razglas i projekciju filma, Damir Dujmić iz DSNM koji pruža tehničku podršku organizaciji, izvođači Barbara Cetina, Brko i Lori, Srđana Jevtić, Vedran Ružić, Umjetnička skupina Red Rays, Marjan Veršić i Sanjin Kunić koji su zaslužni za tisak i dizajn dječjih diploma, Sanja Albaneže koja je zadužena za voditeljski posao, ali i sve mame, none i prijatelji festivala koji su nesebično pomogli u onim ”nevidljivim” sitnicama…

Podsjetimo, Dječji festival Volos inicijativa je nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu i članova udruge Srce za Volosko. Rad na festivalu je vizionarski i besplatan, s mnogo uloženog truda lokalne zajednice. Glavni inicijator i pokretač je nona Vera Bakarčić. Festival inicira i potiče mnoge ideje u različitim oblicima umjetnosti za djecu i dječjeg stvaralaštva: dramskom, lutkarskom, glazbeno-scenskom, filmskom, literarnom i likovnom.

Kako je protekao prvi dan festivala provjerite na ovom linku, dok fotogaleriju s drugog dana možete pogledati ovdje

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!