FOTO: Atraktivno SUP natjecanje oduševilo natjecatelje i gledatelje @ Volosko

Start natjecanja

Start natjecanja

Atraktivan prizor na startu plijenio je pozornost brojnih kupača i šetača, a navijanje za lokalne uzdanice protegnulo se duž cijele rute. Veliku fotogaleriju koju smo snimili na premijernom SUP natjecanju pogledajte na ovom linku

volosko_sup_open_stand_up_paddling_veslanje_na_dasci_2016_4_01

Volosko – Nakon subotnje jutarnje windsurf regate brojni posjetitelji Voloskog imali su prilike pogledati, ali i sudjelovati na prvoj SUP regati u Hrvatskoj. Naime, sve popularniji sport – Stand Up paddling – odnosno veslanje na dasci zarazio je brojne stanovnike našeg kraja, koji su prošle subote imali jedinstvenu priliku provjeriti svoju brzinu. Natjecanje se održalo u elite i fun kategoriji za seniore, dok su oni mlađi veslali nešto kraću rutu.

Atraktivan prizor na startu plijenio je pozornost brojnih kupača i šetača, a navijanje za lokalne uzdanice protegnulo se duž cijele rute – od malog mula do Lipovice s okretom bove ispred Črnikovice.

volosko_sup_open_stand_up_paddling_veslanje_na_dasci_2016_01

Pobjednik najprestižnije race kategorije je Željko Srdoč, drugo mjesto zauzeo je Talijan Giorgio Magi, a treće Reggio Willy, dok je Rochelli Iliara osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. U fun kategoriji najbolja je bila Nataša Srdoč, drugo mjesto osvojila je Vedrana Brnčić, a treće Maja Kljajić. Igor Bakota slavio je u muškoj konkurenciji fun kategorije, drugo mjesto osvojio je Enrico Marotti, a treće Fernando Kirigin. U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Leon Novinc, drugo Gabriel Renato Prevden, a treće Damian Gardašanić. Letizia Reggio bila je najbolja u ženskoj juniorskoj konkurenciji, Sofia Stocca osvojila je drugo mjesto, a treće Dora Bakota.

Po završetku SUP regate održano je vrlo atraktivno timsko natjecanje na SUP-ovima za četiri osobe na kratkoj dionici u luci koje je pobudilo pažnju prolaznika i natjecanje učinilo još atraktivnijim. Pobijedio je domaći tim pod imenom “Dječji vrtić” ispred tima “Italija I”, nakon čega se nastavilo druženje i zabava u prekrasnom vološćanskom ambijentu, koje već desetljećima vapi za ovakvim spojem sportskih aktivnosti i druženjem uz more.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili na premijernom SUP natjecanju pogledajte na ovom linku

Zajednička fotka nakon proglašenja najboljih...

Zajednička fotka nakon proglašenja najboljih…

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net
 

error: Content is protected !!