[FOTO] Autocross u Gambetićima: Pobjede Krznarića i Krajcara

[FOTO] Autocross u Gambetićima: Pobjede Krznarića i Krajcara

Milimetri odluke Kosirnik (211) i Kern (203) snimio M.Krpan

Drugi ovogodišnji ogled slovenskih i hrvatskih vozača završio „neriješeno“ 2:2

Start za pet (snimio M.Krpan)

Gambetići – Na stazi „Canalli“, dugoj 727 metara, u šumom okruženom poligonu na području Općine Višnjan, u sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka, drugi su se puta ove godine okupili najbolji hrvatski i slovenski autocrossisti. „3.Nagrada Gambetića 2021.“, međunarodna utrka za državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, u organizaciji AKORK „Skok racing 1993“ i suorganizaciji Autokluba „Poreč Autosport“, okupila je tek 17 vozača, raspoređenih u četiri divizije. Cjelodnevni program, već od treninga, pa do finalnih utrka, odisao je neizvjesnim i zanimljivim vožnjama, borbom na prašnjavoj stazi za svaku poziciju i svaki bod.

Slovenske zujalice na startu (snimio M.Krpan)

Nakon finalnih vožnji, omjer pobjeda među vozačima dviju susjednih zemalja bio je neriješen, 2:2. U konkurenciji Divizije 1A, među pet vozača, uz dvije najbolje odvožene kvalifikacijske vožnje, najbržim, ali i najspretnijim, pokazao se pobjednik Dragan Krznarić iz Autokluba Ozalj s Opel Corsom 1.6. Najveći rival bio mu je pobjednik utrke održane prije 50-tak dana Siniša Filčić (ASK Kastavac), koji je imao dosta posla na svom Yugu 1.3, već nakon odustajanja u prvom treningu, zbog tehničkih problema. No, rad njegove mehaničarske ekipe se isplatio, dobio je jednu kvalifikacijsku vožnju, ali se u finalu morao zadovoljiti drugim mjestom, uz zaostatak za Krznarićem od 989 tisućinki sekunde.

SINIŠA FILČIĆ -ovog puta bolji kuhar (snimio M.Krpan)

Drugu hrvatsku pobjedu ostvario je Martin Krajcar iz Auto sportskog kluba Kastavac, koji je u Diviziji 1, nakon dvije najbolje kvalifikacijske vožnje u Subaru Imprezi 2.0T, ciljem finalne vožnje pobjednički slavio, uz prednost 1,188 sekundi ispred Slovenca Primoža Omahne (Audi 4×4 1.9 Tdi).

Pozdravni govor Edija Milokanovića (snimio M.Krpan)

Slovenci su bili brži i uspješniji, u krajnjoj mjeri daleko brojniji, u dvije divizije jednosjeda, popularnih buggyja. U standardnoj Diviziji 3, uz jednu pobjedu kvalifikacijskih vožnji, u finalu je nakon sedam krugova gotovo izjednačene vožnje pobjedu slavio David Kosirnik (Buggy Alfa Romeo 3.0) s nepunih pola sekunde prednosti ispred favoriziranog Igora Kerna (Buggy Honda 2×1000 4×4), koji se morao zadovoljiti tek s dvije kvalifikacijske pobjede, ali i najboljim vremenom dana u jednom krugu, ostvarenog u trećoj kvalifikacijskoj vožnji, vremenom 34,659 sekundi i prosjekom 75,5 km/sat.

Peh Slovenca Denisa Jerasa (snimio M.Krpan)

Tehnički problemi bili su razlogom odustajanju u finalu jedinog hrvatskog vozača među buggy vozilima Buzećana Lorisa Krbavca (AK Buzet Autosport). Posebno atraktivne vožnje prikazali su Slovenci u malim, ali izuzetno brzim „zujalicama“ buggy Divizije 3CC. U finalnoj vožnji najbržim se pokazao Mitja Petrovčić (Kartcross Suzuki), prethodno dva puta bolji u kvalifikacijskim vožnjama od drugoplasiranog Klemena Zupana (Crosscard 600), kojeg je u sedam krugova finala ostavio 12,575 sekundi.

MARTIN KRAJCAR (ASK Kastavac) snimio M.Krpan

LORIS KRBAVAC (AK Buzet Autosport) snimio M.Krpan

Dvoboj Filčića (52) i Krznarića (2) snimio M.Krpan

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net