FOTO: Bal pod maskama privukao veliku pažnju javnosti @ Opatija

Ova opatijska događanja dio su pilot projekta ”Rivijera kroz stoljeće” koji predstavlja jedan od šest vodećih destinacijskih turističkih događanja.

Opatija – Frakovi i krinoline zavrtjeli su se sinoć pod kristalnim lusterima slavne dvorane hotela Kvarner, u kojoj se održavala ”opatijska večer” zajedničkog projekta ”365 dana Rivijere” u kojoj sudjeluju Opatija i Portorož, uz financijsku pomoć Europske unije.

Brojni pripadnici opatijske političke, gospodarske i društvene elite, ali i brojni gosti iz Hrvatske i inozemstva imali su priliku proći kroz razne vremenske periode kroz koje ih je vodio Goran Navojec glumeći osobu koja je nezadovoljna svojim vremenom i koja traži plemenitiji, kozmopolitskiji te raskošniji povijesni period u kojem bi mogao prebivati. Na putu ga prati i Zijah Sokolović, ”čovjek za sva vremena”, komentirajući dobre i loše strane svakog doba opatijske povijesti.

Uz dva poznata glumca, u ovom kazališno-plesnom komadu, koji 150 opatijskih ”turističkih godina” istražuje ne libeći se dotaknuti i ”ćakula”, odnosno tračeva koji su se vezali uz njene najpoznatije stanovnike i posjetitelje, sudjelovali su i Big Band Josipa Forembachera, voditelj Robert Ferlin, pjevačica Katja Budimčić, plesna skupina Rotondo te plesni parovi Ana i Marko Herceg, Martina Rukavina i Marko Kalc te Gabrijela Pilić i Ištvan Varga.

Ova opatijska događanja dio su pilot projekta ”Rivijera kroz stoljeće” koji predstavlja jedan od šest vodećih destinacijskih turističkih događanja. Cilj projekta je unaprijediti, putem inovativnih kulturnih i zabavnih događanja za obje jadranske rivijere, prepoznatljivost i atraktivnost na način da nova događanja postanu generator dolaska gostiju 365 dana godišnje.

[nggallery id=601]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!