FOTO: Bela nedeja – Bogat program i lijepo vrijeme privukli brojne posjetitelje u Kastav

Publika će tijekom tri dana manifestacije moći posjetiti Vikotovu bačvariju, Osojnakovu kotlariju i Speleogaleriju, uživati u bogatoj gastro ponudi, najmlađi posjetitelji će moći provesti vrijeme u luna parku, svi će se moći opskrbiti autohtonim proizvodima na brojnim štandovima te kušati ovogodišnje mlado vino. Kako je protekla sinoćnja fešta provjerite u fotogaleriju na ovom linku

Kastav – Lijepo vrijeme, izvrsna ponuda i bogat popratni program privukao je ovog vikenda u Kastav brojne posjetitelja koji nisu propustili još jedno izdanje Bele nedeje.

Ovogodišnji program započeo je u petak Ča – čitalnicom i otvorenjem izložbe “Estevela – dvadeset godina u podzemlju” koja se može pogledati u kastavskoj Speleogaleriji. Prvi pravi “udarni dan” ovogodišnjeg izdanja manifestacije bila je subota, kada je održano otvorenje 19. izložbe vina, izložbe “Mehi za sumporat” te kuhanje palente kompirice i degustacija grobničkoga sira.

Bogat program uključio je nastupe polaznika škole harmonike Nika Polesa, nastup Folklornog ansambla “Zora” iz Opatije, čakavsku večer “Smeh ni greh” i nagradnu radionicu plesanja potresujke. Veliko finale te uvertira u samu nedjelju održano je u večernjim satima po principu za svakog po nešto. Donja pozornica ispred Fortice pripala je Pumpa bandu i SuperCover Bandu, dok se na Lokvini zabavljalo uz nastup Trija Vox i D’Beni Band.

Nedjelja je tradicionalno donijela promenadni nastup Glazbenog društva “Spinčići”, svečani “Pozdrav Beloj nedeji” s brojnim sudionicima i uzvanicima, a program je nastavljen promocijom knjige “Vinova loza u prošlosti i sadašnjosti Opatijsko – riječko vinodolskog vinogorja”, koncertom Gradske glazbe “Trsat”, nastupom “Harmonikaškog orkestra Nika Polesa” te nastupima klape “Nevera” iz Rijeke i ženske i muške klape “Kastav”. Za večernji program zaduženi su Lucky band i Mauro Staraj & La Banda koji će nastupati na Lokvini te Brevis Band i Cukar i kafe koji će publiku zabavljati na Trgu Matka Laginje.

Posljednjeg dana ovogodišnje Bele nedeje publika će moći posjetiti Mići samanj Dječjih vrtića “Vladimir Nazor”, “Poneštrica” i “Kockica” iz Kastva, pogledati predstavu “Tony i prijatelji” namijenjenu najmlađima, nazočiti svečanoj dodjeli nagrada za najljepše uređenu okućnicu i uživati u nastupima trija “In Between” i klape “Kamik” iz Kostrene. Veliko večernje glazbeno finale Bele nedeje donosi nastupe grupe Night Express na Lokvini i ZAStoj Banda te Ausswinkl Muzikanta na Trgu Matka Laginje.

– Uz sve navedene programe, publika će tijekom tri dana manifestacije moći posjetiti Vikotovu bačvariju, Osojnakovu kotlariju i Speleogaleriju, uživati u bogatoj gastro ponudi, najmlađi posjetitelji će moći provesti vrijeme u luna parku, svi će se moći opskrbiti autohtonim proizvodima na brojnim štandovima, kao i robom široke potrošnje za svoje domaćinstvo, a ono što je i najvažnije – kušati ovogodišnje mlado vino, kastavsku Belicu, ali i odlična vina koje nude domaći vinari, naglasio je u ime organizacijskog tima Dalibor Gušić.

Od posebno najavljenih novosti treba spomenuti da će Bela nedeja imati Pod Ložun i posebno “Mesto za počinut” mjesto gdje će se posjetitelji moći odmoriti, na štandovima će se moći nabaviti i autohtoni suvenir manifestacije “petešić kemu se v rit puše”, Bela nedeja ove godine ima i posebno dizajnirane majice sa raznim motivima koje će posjetitelji moći sami birati pri izradi iste i to u caffe baru koji se nalazi u sklopu sportske dvorane, a na istoj će lokaciji tijekom sva tri dana, uz nastup live banda, organizirati i after party na kojem će moći uživati oni kojima još nije dosta zabave.

Kako je protekla sinoćnja fešta provjerite u fotogaleriju na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!