FOTO: Belica Halubjan šampion ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine

belica_ocjenjivacki_susret_vinara_kastafstine_2015_kastav

Ocjenjivačka komisija na čelu sa sommelierom Nenadom Kukurinom dodijelila je medalje i priznanja u pet kategorija, a šampionom natjecanja proglašena je Belica Halubjan vinara Arsena Jardasa. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

Kastav – Prošle nedjelje, pod Ložom i na Trgu Fortica, održan je deseti ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji Udruge prijatelja ruž, grozja i vina Belica, Grada Kastva i Turističke zajednice.

belica_ocjenjivacki_susret_vinara_kastafstine_2015_kastav_1

Ocjenjivačka komisija na čelu sa sommelierom Nenadom Kukurinom dodijelila je medalje i priznanja u pet kategorija, a šampionom natjecanja proglašena je Belica Halubjan vinara Arsena Jardasa. To mu je druga pobjednička godina zaredom, a četvrti put da je osvojio prijelazni pehar za najbolju autohtonu kastafsku belicu. Zlatnom medaljom nagrađena je i njegova Belica Kastavska uz Belicu Gianija Benija i Malvaziju Andreja Jelovice.

Ove godine pristiglo je rekordnih 13 uzoraka za kategoriju belice što je rezultat dugogodišnjeg uspješnog rada Udruge Belica, a sudjelovao je i znatan broj mladih vinara. Podsjetimo, ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 4. travnja, od 10 do 15 sati u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije kojoj je predsjedavao Nenad Kukurin, sommelier, a koju su sačinjavali članovi: Tomislav Pavlešić (enolog i licencirani degustator u RH), Darko Baretić (sommelier), Nina Jurinjak (enolog), Patricia Rumac (enolog) i Toni Babić (enolog). Ocijenjena su ukupno 64 uzorka vina, od čega je samo 6 uzoraka diskvalificirano.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!