FOTO: Belica Kristiana Lučića proglašena najboljim kastavskim vinom na 13. ocjenjivačkom susretu @ Kastav

Završni dio ovog izdanja održan je jučer proglašenjem najuspješnijih vinara pod gradskom ložom i naknadnom degustacijom 500 boca najboljih kastavskih vina uz koje je podijeljeno i 500 porcija „kastavskega hot-doga“ na Fortici. Fotogaleriju s jučerašnjeg proglašenja najboljih vinara pogledajte na ovom linku.

Kastav – Kristian Lučić ove godine pripremio je najbolje vino na Kastavštini, a njegova belica među čak 89 uzoraka u konkurenciji proglašena je najboljom na 13. Ocjenjivačkom susretu vinara Kastavštine koje tradicionalno organizira Udruga prijatela ruž, grozja i vina Belica uz pokroviteljstvo Grada Kastva i kastavske Turističke zajednice.

Završni dio ovog izdanja održan je jučer proglašenjem najuspješnijih vinara pod gradskom ložom i naknadnom degustacijom 500 boca najboljih kastavskih vina uz koje je podijeljeno i 500 porcija „kastavskega hot-doga“ na Fortici.

Iako je kvaliteta grožđa bila nešto slabija zbog vremenskih uvjeta, stručni žiri koji su činili enolozi Tomislav Pavlešić, Albert Koraca, Patricia Rumac, Toni Babić, Nina Jurinjak-Brajko i Franko Ružić, sommelier Klaudio Jurčić te vinar Rino Prelac uz predsjednika, sommeliera Nenada Kukurina, donio je pozitivne ocjene za vina kastavskih vinara. Tako su, uz pobjedničku belicu Kristiana Lučića, zlatnom medaljom nagrađene i malvazije Dejana Rubeše te Claudia Benija, a dodijeljeno je i više srebrnih te nekoliko brončanih medalja i priznanja.

Završnom manifestacijom 13. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine, na kojoj su se domaćim ljubiteljima i proizvođačima dobre kapljice pridružili i kolege iz Nadina, Ludbrega i Križevaca, a koju je otvorilo Glazbeno društvo Spinčići, zaključen je i vikend u Kastvu ispunjen događanjima. Naime, tijekom protekla dva dana trajala je manifestacija Kastav Aktiv koja je u subotu okupila pedesetak sudionika na rekreativnoj biciklijadi, a jučer također velik broj šetača na vođenoj rekreativnoj šetnji Lozom i Lužinom.

Fotogaleriju s jučerašnjeg proglašenja najboljih vinara pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!