FOTO: Bialystock & Bloom present – Hitler i njemačko proljeće @ Opatija

Ovogodišnje izdanje Festivala mjuzikla u Opatiji završeno je nešto ranije od planiranog, u petak navečer, izvrsnom komedijom Producenti Mela Brooksa i Thomasa Meehana u izvođenju Pozorišta na Terazijama.

Opatija – Plan je djelovao jednostavno. Valja pronaći najužasniji scenarij na svijetu, najgoreg redatelja i najlošije glumce u gradu, prikupiti dva milijuna dolara i postaviti ”fijasko” od predstave za 100.000 dolara, a kada se nakon jednog prikazivanja kritičari obruše na predstavu povući je s repertoara i pred očima poreznika u džep strpati ostatak love. I tako je u produkciji propalog brodvejskog producenta Maxa Bialystocka i računovođe Leopolda Blooma rođena genijalna ideja – napravit će predstavu ”Hitler i njemačko proljeće”.

Tako glasi premisa slavnog mjuzikla ”Producenti”, nastalog prema filmu Mela Brooksa iz 1968. godine, kojeg su pred oko tisuću gledatelja na gotovo do posljednjeg mjesta popunjenoj Ljetnoj pozornici predstavili glumci Pozorišta na Terazijama, zaslužni i za lanjski ultimativni hit – ”Maratonce”.

Na njihovom tragu humorom, mjuzikl ”Producenti” kroz svoja tri sata trajanja oduševio je brojne gledatelje kvalitetnim songovima, dobrom suradnjom glumaca i orkestra, ali i urnebesnim provalama koje su izazivale dugotrajne salve smijeha.

Nažalost, ”Producenti” su ujedno označili i kraj ovogodišnjeg Festivala mjuzikla, budući da je posljednji najavljeni mjuzikl, ”Bend” Teatra Exit, otkazan zbog tehničkih razloga. Kako su najavili iz Festivala Opatija, za povrat novca na ime već kupljenih ulaznica valja im se obratiti osobno ili telefonski na broj 271-377.

[nggallery id=299]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!