FOTO: Bijela jedra uhvaćena u borbi mora i vjetra – jedinstven prizor regate tradicijskih barki @ Mošćenička Draga

7_smotra_regata_tradicijskih_barki_na_jedra_mala_barka_2015_moscenicka_draga_2

I izvan mora bilo je zabavno, zahvaljujući koncertu i vatrometu, ali i sajmu ekoloških etno proizvoda Kvarnera te ribarskoj večeri s ponudom prigodnih jela i pića. Veliku fotogaleriju sa 7. Smotre i regate tradicijskih barki na jedra pogledajte na ovom linku

7_smotra_regata_tradicijskih_barki_na_jedra_mala_barka_2015_moscenicka_draga_1

Mošćenička Draga – Bijela jedra na morskom plavetnilu predstavljala su jedinstveno atraktivan prizor za brojne gledatelje koji su sa draške rive promatrali subotnju Smotru i regatu tradicijskih barki na jedra, koja se u akvatoriju Mošćeničke Drage ove godine održala sedmi put.

Bio je to vrhunac trodnevnog programa proteklog vikenda, koji se održao u sklopu europskog projekta Mala barka iz Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013. čiji je cilj turistička valorizacija pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine sjevernog Jadrana kroz stvaranje novih turističkih proizvoda.

7_smotra_regata_tradicijskih_barki_na_jedra_mala_barka_2015_moscenicka_draga

Nakon zanimljivog programa prvoga dana, atrakcija nije nedostajalo niti u subotu i nedjelju, kada je uz regatu na kojoj su se u borbi između mora i vjetra okušale posade batana, pasara, guceva, leuta, gajeta i drugih drvenih barki opremljenih tradicijskim jedrima, održana i smotra nazvana ”Ples jedara i svjetala” tijekom koje su se barke predstavile gledatelja laganom plovidbom pred rivom, a posjetitelji su i sami mogli isprobati kako je to osjetiti morske valove na plovilima koje predstavljaju dio hrvatske brodograđevne baštine.

I izvan mora bilo je zabavno, zahvaljujući koncertu i vatrometu, ali i sajmu ekoloških etno proizvoda Kvarnera te ribarskoj večeri s ponudom prigodnih jela i pića.

Veliku fotogaleriju sa 7. Smotre i regate tradicijskih barki na jedra pogledajte na ovom linku

7_smotra_regata_tradicijskih_barki_na_jedra_mala_barka_2015_moscenicka_draga_3

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!