FOTO: Blagdan sv. Ivana proslavljen uz misu, druženje i pjesmu @ Frlanija, Jurdani

letnja_ivanja_jurdani_2015 (14)

Blagdan sv. Ivana kraj kapelice posvećene ovom svecu na Frlaniji se obilježava od 2008. godine, u organizaciji društva ”Frlanija pakal – Babulini”, a mali park izgrađen uz kapelicu svake godine bude ispunjen brojnim mještanima koji se opuštaju u druženju uz pjesmu klape Skalin… Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Frlanija, Jurdani – Tradicionalnim okupljanjima na lokalitetima posvećenima sv. Ivanu proslavljena je jučer Ivanja u dva matuljska mjesta – Frlaniji i Jurdanima, a uz misno slavlje, dominirala je klapska pjesma, ali i ugodno druženje velikog broja ljudi.

ivanja_frlanija_2015_sv_ivan (3)

Blagdan sv. Ivana kraj kapelice posvećene ovom svecu na Frlaniji se obilježava od 2008. godine, u organizaciji društva ”Frlanija pakal – Babulini”, a mali park izgrađen uz kapelicu svake godine bude ispunjen brojnim mještanima koji se opuštaju u druženju uz pjesmu klape Skalin… Iznimka nije bila niti ova godina, kada je mala svečanost započela uz misu koju je predvodio matuljski župnik Kristian Malnar.

Letnja Ivanja tradicionalno je proslavljena i u Jurdanima, gdje je nakon molitve kod križa i medaljona Sv. Ivana Krstitelja uz pratnju crkvenog zbora Sv. Luke iz Rukavca, održan kulturno zabavni program u kojem su nastupili studio za suvremeni ples Društva ”Naša djeca” iz Matulja, Ženska klapa Kamelija iz Opatije i Puhački orkestar Lovran.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!