FOTO: Blues, poezija i antipolitički stavovi obilježili nastup Midnight Blues Trija u Eugenianu @ Opatija

riccardo_staraj_unplugged_2016_caffe_bar_eugenian_opatija_01

Protest iskazan s pozornice, protiv svekolike politizacije društva i prisvajanja teritorija u bilo kojem smislu bio je i dobro prihvaćen kod publike. Posebna gošća koncerta bila je njujorška umjetnica Linn. Nekoliko fotografija s koncerta pogledajte na ovom linku

riccardo_staraj_unplugged_2016_caffe_bar_eugenian_opatija_1_01

Opatija – Stihovi Riccarda Staraja upareni s obradama blues standarda velikana kao što su John Lee Hooker, Muddy Waters, grupa The Doors ili Lou Reed činili su osnovu repertoara zanimljivog i dobro posjećenog nastupa Midnight Blues Trija, održanog nedavno u caffe baru Eugenian.

U ”ištekanoj” odnosno ”unplugged” varijanti blues trija nastupili su Vedran Ružić na basu, Marko Žele na gitari te Riccardo Staraj kao vokal, čije se antipolitičke teme nisu doticale samo hrvatske u europske, već i one američke gdje se, kako je istaknuo Staraj, upravo na dan koncerta slavio Dan zahvalnosti ”koji aludira na i na oduzimanje slobode američkim Indijancima”.

riccardo_staraj_unplugged_2016_caffe_bar_eugenian_opatija_2_01

Protest iskazan s pozornice, protiv svekolike politizacije društva i prisvajanja teritorija u bilo kojem smislu bio je i dobro prihvaćen kod publike. Posebna gošća koncerta bila je njujorška umjetnica Linn.

Koncert Staraja i prijatelja bio je začinjen karakterističnim garažnim bluesom s mnogo uspjele improvizacije u kojoj su svoj prostor dobro pronašli Marko Žele i Riccardo Saraj, a Vedranov bas maestralno pratio svaki taj ”izlet u nepoznato”… U nešto drugačijoj postavi od uobičajene, ali i s nešto izmijenjenim repertoarom, Midnight Blues Band pokazao je da se njegovi nastupi značajno međusobno razlikuju, iako su svi temeljeni na grooveom spojenom amalgamu bluesa i poezije kao temelja Starajeva stvaralaštva.

Nekoliko fotografija s koncerta pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!