FOTO: (B)luzeri narodnjaci oduševili ispunjenu Zlatnu dvoranu hotela Imperial @ Opatija

predstava_bluzeri_opatija_2016_1

Kao kod gotovo svakog gostovanja Kerempuha, humora nije nedostajalo, čemu su svjedočile neprestane salve smijeha, kao i pljesak kojim je nešto više od 250 gledatelja nagradilo izvrsne ”(B)luzere narodnjake”. Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

predstava_bluzeri_opatija_2016

Opatija – Chishche Lishche, cabaretna postava Satričkog kazališta Kerempuh, u petka navečer je više od sat i pol vremena zabavljala publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila gledalište Zlatne dvorane opatijskog hotela Imperial. Jedini stalni hrvatski kazališni bend, Opatijcima i njihovim gostima predstavio je svoj najsvježiji projekt koji je, duhovito i sukladno glazbenom žanru, naslovljen ”(B)luzeri narodnjaci”.

Kerempuhovu cabaretnu postavu čine Mia Anočić – Valentić, Filip Detelić, Ivan Đuričić, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković i Luka Petrušić, a ta je družina uz adaptaciju hrvatskih i stranih hitova uspjela kombinacijom glazbe, satire i glumačkih sposobnosti ”svom silom udariti” na hrvatsku političku i socijalnu svakodnevicu. Kao kod gotovo svakog gostovanja Kerempuha, humora nije nedostajalo, čemu su svjedočile neprestane salve smijeha, kao i pljesak kojim je nešto više od 250 gledatelja nagradilo izvrsne ”(B)luzere narodnjake”. Spomenutoj opuštenoj i humorom prepunoj atmosferi pridonio je i sam hotel Imperial s promotivnim cijenama pića, a iz reakcija publike može se zaključiti da je prezentirani tip kazališne predstave opatijskoj publici itekako drag.

predstava_bluzeri_opatija_2016_3

– Nepredviđena atrakcija večeri koja je rasplamsala ionako već zapaljenu dvoranu bio je leteći predstavnik faune. Slogan Festivala Opatija o putovanju ka proljeću, utjelovio je iz zimskog sna probuđeni šišmiš koji, osim što je ukrao nekoliko vriskova ženskog dijela publike, bio je vješto ukomponiran u improvizacije izvođača, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija, dodavši kako će opatijska kulturna ustanova, uz svoju vjernu publiku, sedmi i posljednji korak ka proljeću napraviti u danas, u nedjelju 20. ožujka u 12 sati. Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade u hotelu Adriatic održat će se predstava ”Snjeguljica i sedam patuljaka” djeci omiljenog Teatra Naranča iz Pule.

Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!