FOTO: Boba Đuderija predstavila knjigu, Kristian Kozmić maškaranu jotu @ Opatija

Boba Đuderija i Kristijan Kozmić Adamić Opatija 2017 (6)_01

Kako i priliči dobrim domaćinima, ekipa iz Adamića pripremila je i ukusni pijat, a svi prisutni imali su priliku kušati maškaranu jotu Kristiana Kozmića. Prema njegovim riječima, ključno za vrhunsku jotu je ‘čuda mesa različite vrste, kobasice i panceta’, i naravno se ‘delat na pomalo’. Veliku fotogaleriju koju smo sinoć snimili pogledajte na ovom linku

Boba Đuderija i Kristijan Kozmić Adamić Opatija 2017 (5)_01

Opatija – Sinoćnjim predstavljanjem knjige ‘Zovem u vezi posla’, splitske spisateljice Bobe Đuderije, nastavljeno je obilježavanje Dana Adamića.
Brojna publika ispunila je prostor knjižare i galerije Adamić do posljednjeg mjesta, a druženje s autoricom i njezinom gošćom, moderatoricom večeri, Jasenkom Alić-Tadić potrajalo je gotovo sat vremena, nakon čega je na red stigla maškarana jota.

Pričala je Boba, o nezaposlenosti i trenucima kada njeni nemiri zagrljeni plešu kazačok, a prsti dodiruju tipkovnicu PC-a. Bilo je riječi o svekrvama, kopanju jama, krađi kolumni istog sadržaja, ali na drugom dijalektu te sudskog dokazivanja autorstva.

Boba Đuderija i Kristijan Kozmić Adamić Opatija 2017 (4)_01

Kako i priliči dobrim domaćinima, ekipa iz Adamića pripremila je i ukusni pijat, a svi prisutni imali su priliku kušati maškaranu jotu Kristiana Kozmića. Prema njegovim riječima, ključno za vrhunsku jotu je ‘čuda mesa različite vrste, kobasice i panceta’, i naravno se ‘delat na pomalo’.
Dani Adamića nastavljaju se danas, u srijedu 25. siječnja, kada će Gradska vijećnica u Kastvu u 19 sati ugostiti predstavljanje knjiga Borisa Dežulovića ”Pjesme iz Lore” i Predraga Lucića ”Step by Step – Stepinac”, koje će moderirati Boris Pavelić.

U četvrtak 26. siječnja, isti će se program održati u knjižnici Trsat u 19 sati, a u petak 27. siječnja će se održati čak dva programa. U jutarnjim satima, točnije u 11 sati na Korzu će Kristian Kozmić predstaviti kuharicu ”Primorski pijat” kuhanjem besplatnih obroka, a navečer, u 19 sati u antikvarijatu Ex Libris počinje sit-down komedija Melodije smijeha i slobode by Predrag Lucić & Boris Dežulović kojim se obilježava okrugla 10. obljetnica jedinstvenog satirično-pjesničkog kabarea. Ulaz na sve priredbe slobodan i bez nameta na pamet. Veliku fotogaleriju koju smo sinoć snimili pogledajte na ovom linku

Boba Đuderija i Kristijan Kozmić Adamić Opatija 2017 (3)_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!