FOTO: Bogat program posvećen ribarskoj i pomorskoj tradiciji – Održana Andrejna 2016. @ Mošćenice

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Andrejna 2016

Otvorena je i izložba ribarske i pomorske baštine ”Armatori, kapitani i njihovi brodi jarbolati” koja će ostati otvorena do 6. siječnja 2017. godine svake subote i nedjelje od 15 do 17 sati, a za najavljene grupe prema dogovoru. Veliku fotogaleriju s manifestacije pogledajte na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Andrejna 2016

Mošćenice – Što su sve radili u proteklih dvanaest mjeseci svojim su mještanima i svim posjetiteljima tradicionalne mošćeničke manifestacije Andrejne u restoranu Perun predstavili članovi radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva Katedre Čakavskog sabora Mošćenička Draga, i to u izlaganju Roberta Mohovića kojim je otvoren program ovog događanja koje se svake godine održava u čast svih ribara i pomoraca našeg zavičaja.

U nastavku programa održano je predavanje Edvina Rutara pod nazivom ”Armatori i kapitani na jedrenjakeh i njihove fameji z Mošćenišćini i Brsešćini” koje je Rutar realizirao u suradnji s Rodoslovnim centrom Kastavštine i Liburnije iz Matulja.

Program je obogažen i recitatorskim nastupom Silvane Milotić Kožulove te projekcijom filmova o vrstama ribolova našeg kraja. Otvorena je i izložba ribarske i pomorske baštine ”Armatori, kapitani i njihovi brodi jarbolati” koja će ostati otvorena do 6. siječnja 2017. godine svake subote i nedjelje od 15 do 17 sati, a za najavljene grupe prema dogovoru. Veliku fotogaleriju s manifestacije pogledajte na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Andrejna 2016

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!