FOTO: Bogatim programom jučer nastavljena fešta od mladog vina Bela nedeja @ Kastav

Foto Luigi Opatija, Bela Nedeja 2016 Subota

Programom najbogatiji dan četvrodnevne manifestacije je danas, na samu Belu nedeju. Nekoliko fotografija koje smo snimili jučer pogledajte na ovom linku...

bela_nedeja_2016_subota_01

Kastav – Bela nedeja nastavljena je jučer bogatim programom koji je započeo u poslijepodnevnim satima na Trgu Istarske vile otvorenjem 18. izložbe vina, otvorenjem izložbe golica te kuhanjem palente kompirice i degustacijom grobničkega sira.

Promociju je pratio Tamburaški sastav Merak iz Rijeke, koji je zatim nastavio svoj nastup na Lokvini. Na tom je trgu zatim nastupio KUD Zametski koren iz Rijeke, nakon čega je održana delavnica ”Zatancajte potresujku s nami” uz nastup grupe Trio Vox.

U večernjim satima za zabavu posjetitelja pobrinuo se Lucca Montecchi Global warming feat. Manuel Lupen and Tony T. U isto vrijeme, na Trgu Matka Laginje, nastupili su Zastoj Band te Robi & Prco.

bela_nedeja_2016_subota_6_01

Programom najbogatiji dan četvrodnevne manifestacije je danas, na samu Belu nedeju. Događanja će početi već u jutarnjim satima, od 9.45 sati promenadnim nastupom Glazbenoga društva Spinčići i Limene glazbe Zajednice Talijana iz Vižinade na Trgu Matka Laginje, a nastavit će se u Aleji velikana uz Pozdrav Beloj nedeji. U programu će sudjelovati Glazbeno društvo Spinčići, podmladak DVD-a Kastav, sopilaši ustanove I. M. Ronjgov Goran Prša i Arian Skoki, ženski pjevački zbor KUD-a Učka, Čakavčići i Zbor OŠ Milan Brozović Kastav te članovi Bratovštine Hrvatskih vinskih Vitezova Viteški stol Kastav. U 10.45 sati Ispred crkve sv. Jelene Križarice održat će se Zajednički nastup Glazbenoga društva Spinčići i Limene glazbe Zajednice Talijana iz Vižinade, koji će koncert održati i na Lokvini u 13 sati. Nakon njih, uslijedit će nastupi Folklornog ansambla Zora iz Opatije u 14.30 sati te Harmonikaškog orkestra Nika Polesa od 15.45 sati, da bi u 16 sati na Trgu Matka Laginje nastupio Giuseppe Brogna. Od 16.30 sati na Trgu Istarske vile u sklopu 18. izložbe vina održat će se nastup muške i ženske klape Kastav, koji će se od 17 sati nastaviti i na Lokvini. U večernjim satima zabava će se nastaviti uz D’Beni band na Lokvini, te Cukar i Kafe i Night Express Band na Trgu Matka Laginje. Nekoliko fotografija koje smo snimili jučer pogledajte na ovom linku...

bela_nedeja_2016_subota_3_01

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!