FOTO: Buran dan @ Mošćenička Draga


Odlične fotke, zanimljiva priča, mještani u akciji, sve ono što si baš ti htio snimit, al’ si se odlučio otići na Učku, a ‘veselje’ je u Mošćeničkoj Dragi. Kažu da je za jake bure, svaki porat dobar – no u ovom slučaju, samo je kopno bilo ‘dobro’, a sve napisano provjerite u fotogaleriji u nastavku teksta.
Mošćenička Draga – Čudan je fotoreporterski posao. Sjedneš u auto, napraviš đir od 50 kilometara, platiš parking, popiješ cugu, potošiš 100 kuna- i vratiš se u redakciju s praznom memory karticom – jer ti baš ništa, al’ apsolutno ništa ti nije zapelo za oko. I onda sjedneš za kompjuter, krene nerviranje, pa nastavlja sa smišljanjem izgovora koje ćeš reći uredniku, i onda sve pošalješ, tamo gdje već treba – i kreneš surfati. Već po običaju klikaš na plavu ikonicu s bijelim slovom ‘F’, čisto da provjeriš, dal’ još ima kakvih luzera poput tebe kad ono – bingo.
Odlične fotke, zanimljiva priča, mještani u akciji, sve ono što si baš ti htio snimit, al’ si se odlučio otić na Učku, a ‘veselje’ je u Mošćeničkoj Dragi. No, zahvaljujući ‘oku’ i susretljivosti naše FB prijateljice, Karmen Soldatić, ipak ispada da nisi zakazao. I da možeš objavit odlične fotke.
Bura nemilo puše, mora je još više, a mul nikad niži. Barke vezane s duplim konopima. Oči vlasnika uprte prema bovi ‘od korpomorta’, a svaki anel čini ti se slabim. Škornje i kabanica jučer su spadale u ‘obaveznu opremu’. I kad sve krene naopako, uvijek se možeš oslonit na sumještane, ki će dat ruku, za zvuć barku van. Kažu da je za jake bure, svaki porat dobar – no u ovom slučaju, samo je kopno bilo ‘dobro’, a sve napisano provjerite u fotogaleriji u nastavku teksta.
[nggallery id=28]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Karmen Soldatić

error: Content is protected !!