FOTO: Cabaret Chishche Lishche otvorio kazališnu sezonu @ Opatija

Ova predstava nastala je zahvaljujući ”mladim snagama” Satiričkog kazališta ”Kerempuh”, odnosno članovima ansambla koji su prije dvije godine osnovali svoj band Chishche Lishche, te osmislili kabaret kojim je otvorena nova kazališna sezona Festivala Opatija.

Opatija – Smijehom i dugotrajnim aplauzom ušao je Festival Opatija u novu kazališnu sezonu, zahvaljujući Cabaretu Chishche Lishche koji je privukao oko 250 posjetitelja u kongresnu dvoranu hotela Adriatic, pritom ih dobro nasmijavši i zabavivši.

Sama predstava nastala je zahvaljujući ”mladim snagama” Satiričkog kazališta ”Kerempuh”, odnosno članovima ansambla koji su prije dvije godine osnovali svoj band Chishche Lishche – Ivanu Đuričići, Mariju Mirkoviću, Luki Petrušiću, Hrvoju Kečkešu te Maji Posavec – kojima je ovaj kabaret autorski radi u kojem su za literarne predloške iskoristili razne književne i novinarske radove iz ovog i prošlog stoljeća. Naime, kao polazište za svoje kreativno istraživanje koristili su ”Balade Petrice Kerempuha” Miroslava Krleže te neke od kolumni Ante Tomića u kojima se on dotične raznih aktualnosti svojim duhovitim i uvijek originalnim pristupom. Sve to rezultiralo je zabavnim spojem skečeva i songova, koji je publiku držao u dobrom raspoloženju tijekom devedesetak minuta trajanja predstave.

[nggallery id=647]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!