FOTO ČAnsonfest zaključio ovogodišnji KKL: Robert Funčić osvojio žiri, a Neven Barac publiku @ Kastav

Robert Funčić

Uz dvojicu lauerata, na Čansonfestu kojim je zatvoreno ovogodišnje Kastafsko kulturno leto nastupili su i Hrvoje Hegedušić, Igor Brešan, Lado Bartoniček, Duško Jeličić, Martina Majerle, Damir Vrbljanac, Diego Zulijani, Branko Barbir, Nina Fakin, Mensur Puhovac i Vendi Pogorelić, Dino Antonić, Zemir Delić, Elis Lovrić, Lucija Rajnović, Francesco Squarcia, Katja Budimčić i Nevia Rigutto. Fotogaleriju sa Čansonfesta pogledajte na ovom linku

Neven Barac s organizatorima Čansonfesta

Kastav – Devetnaest novih skladbi, čakavskih šansona, izvedeno je sinoć na 14. Čansonfestu koji se zbog najave lošeg vremena, umjesto na Crekvini, održao u Školskoj sportskoj dvorani Matija Katalinić. Među tih devetnaest skladbi, žiri je najboljom proglasio skladbu „Crni facoul“ u izvedbi Roberta Funčića, dok je publici najdraži bio „Čovik“ kojeg je otpjevao Neven Barac. Najbolja interpretatorica je Elis Lovrić s pjesmom “Se ca je” na labinjonskoj cakavici, dok je nagradu za najbolji tekst dobila Vjekoslava Jurdana za pjesmu “More j’z morun” koju je izvela Martina Majerle. Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu čiji pokrovitelj je Pomorski radio Bakar, pripala je Hrvoju Hegedušiću za pjesmu “Bela nedeja” za koju je on napisao glazbu, a Ljerka Šemeš stihove. Nagrada za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg festivala koju dodjeljuje Radio Istra pripala je pjesmi Maura Staraja ”Ako jutra oči ne otpren”.

Uz dvojicu lauerata, na Čansonfestu kojim je zatvoreno ovogodišnje Kastafsko kulturno leto nastupili su i Hrvoje Hegedušić, Igor Brešan, Lado Bartoniček, Duško Jeličić, Martina Majerle, Damir Vrbljanac, Diego Zulijani, Branko Barbir, Nina Fakin, Mensur Puhovac i Vendi Pogorelić, Dino Antonić, Zemir Delić, Elis Lovrić, Lucija Rajnović, Francesco Squarcia, Katja Budimčić i Nevia Rigutto.

Irena i Mario u spomen na Olivera

Dio programa koji je vodila Irena Grdinić bio je posvećen i opusu Olivera Dragojevića, čije je pjesme u njenom društvu otpjevao član žirija Mario Lipovšek Battifiaca, a pridružili su mu se i drugi članovi stručnog suda, Kostadinka Velkovska i Željen Klašterka. U popratnom programu nastupio je ansambl Intermezzo, glumac Zlatko Vicić, Mensur Puhovac i Mladen Lenac, kao i Sven Sušanj, koji je interpretirao stihove kastavske pjesnikinje Đurđe Grujičić.

Fotogaleriju sa Čansonfesta pogledajte na ovom linku

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!