FOTO: Čekaju ih Kope – Veselje mališana pred odlazak na tradicionalno zimovanje @ Matulji

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Zimovanje jan2016

Brojni mališani pristigli u pratnji roditelja nisu skrivali uzbuđenje odlaskom na zimovanje, a šaroliko društvo od onih najmlađih vrtićara pa sve do srednjoškolaca boraviti će na snijegu punih sedam dana, a nekoliko fotografija s polaska pogledajte na ovom linku

Matulji – Veselo je jučer bilo na autobusnom stajalištu ispred općine na kojem je bio zakazan polazak veselog dječjeg autobusa. Naime, i ove godine djeca i mladi Općine Matulji već prvog radnog dana nove godine krenuli su na tradicionalno zimovanje na Kope u organizaciji PD Lisina i dugogodišnjeg voditelja Klaudija Jelenića.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Zimovanje jan2016

– Kroz zimovanje na Kopama, već dugi niz godina djeca i mladi Općine provode svoje zimske praznike uz planinarenje, skijanje te aktivno druženje pa je uz ovakav oblik provođenja slobodnog vremena za vrijeme praznika kroz dugi niz godina, veliki broj djece naučilo skijati te su postali aktivni članovi i planinarskih pohoda kroz cijelu godinu. Općina Matulji je i ove godine za zimovanje i ljetovanje djece izdvojila ukupno 35.000 kn pa je kroz sufinanciranje od strane Općine Matulji svoj djeci umanjen iznos za zimovanje. Na ovaj način Općina Matulji potiče aktivno i zdravo provođenje slobodnog vremena djece te im kroz sufinanciranje iz Proračuna Općine Matulji omogućuje da velik broj njih na jedan prihvatljiv način steknu znanja i vještine zimskih sportova. Odmah po završetku zimovanja kreću pripreme za ljetovanje pa je ovo već sad poziv svima koji se nisu uključili ove zime da se prijave za planinarsko druženje tijekom ljetnih praznika, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Nekoliko fotografija s polaska pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!