FOTO Centar za posjetitelje Poklon zasjao u novom ruhu – Završeni radovi na objektu, a okoliš je uređen

Centar za posjetitelje uređuje se u sklopu projekta Učka 360 stupnjeva, a kako izgleda danas pogledajte u priloženoj galeriji…

Poklon – Gotovi su radovi na izgradnji Centra za posjetitelje Poklon, u Parku prirode Učka, koji su uključivali rekonstrukciju postojeće gospodarske zgrade te izgradnju višenamjenskog objekta i izložbenog centra. Vrijednost radova iznosi 15 milijuna i 860 tisuća kuna, a predviđeni rok za završetak radova bio je ožujak 2020. godine, a za stavljanje u gospodarsku funkciju preostala je samo nabavka inventara i namještaja.

Podsjetimo , Centar za posjetitelje uređuje se u sklopu projekta Učka 360 stupnjeva te je uz volontersko-informacijske centre u Rovinju, Podmaju i Lovranskoj Dragi ključni infrastrukturni zahvat toga projekta. Ukupna vrijednost projekta je 49 milijuna i 907 tisuća kuna, sufinancira ga Europska unija s 32 milijuna 760 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 450 tisuća kuna, dok su ostatak sredstava osigurali Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i partneri.

‘Realizacijom svih aktivnosti u sklopu projekta Učka 360 stupnjeva, koji uz infrastrukturu uključuje i razvoj programa za posjetitelje, interpretacijski centar, prostor za edukacije i radionice, povećat će se privlačnost i raznolikost sadržaja Parka prirode Učka te će biti unaprijeđeni obrazovni kapaciteti Ustanove s ciljem podizanja razine znanja posjetitelja o Parku prirode i potrebi zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti u svrhu održivog korištenja prirodne baštine’, rekao nam je u nedavnom razgovoru ravnatelj JU Parka prirode Učka Egon Vasilić.

Centar Za Posjetitelje Poklon Zasjao U Novom Ruhu – Završeni Radovi Na Objektu, A Okoliš Je Uređen

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!