FOTO: City Games u Lovranu – U vatrenom liburnijskom okršaju slavila ekipa ‘Vlahov Breg’

city_games_lovran_2016_jadranski_susreti_vlahov_breg_pomfri_lmf_opatija_fight_club_refuli_8_01

Iskusni Matuljci, inače pobjednici prvih igara iz 2010. koji već sedam godina drže titulu neporaženih u potezanju konopa, slavili su ispred snažnih opatijskih boraca drugoplasiranih “OFC Opatija”. Veliku fotogaleriju jučeranjeg susreta pogledajte na ovom linku

VLAHOV BREG

VLAHOV BREG

Lovran – Ekipa “Vlahov Breg” iz Matulja pobjednik je četvrtog kvalifikacijskog City Games susreta održanog sinoć u Lovranu.

Iskusni Matuljci, inače pobjednici prvih igara iz 2010. koji već sedam godina drže titulu neporaženih u potezanju konopa, slavili su ispred snažnih opatijskih boraca drugoplasiranih “OFC Opatija”. Sjajnu predstavu pokazala je i riječka ekipa “Reful” koja je u Lovran stigla između dva putovanja u Francusku, gdje bodre Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Na prepunom lovranskom mulu nastupili su i domaćin “LMF Lovran” te ekipa “POM-F-RI” iz Rijeke koja je zbog pokazane solidarnosti i fair playa dobila najviše ovacija publike.

ofc

ofc

Svi oni natjecali su se u mošarci, ribarskim kašetama, konopu te već poslovično urnebesnoj utrci magaraca u kojoj su natjecatelji zajedno sa sucima nekoliko puta zamalo završili u moru.

Igre u organizaciji Turističke zajednice općine Lovran, Općine Lovran te agencije Adria events imale su i svoju juniorsku inačicu u kojoj su se borile su tri mlade ekipe – “Kršni momci”, “Mladi i debeli” te pobjednice “Super cure”.

Među mnogobrojnom publikom sinoć su se našli i stariji Lovranci koji se još uvijek rado sjećaju Jadranskih susreta održanih davne 1971. godine u Opatiji kada je Lovran pod motom “Krepat ma ne molat” stigao do finala.

LMF

LMF

I tada su se nosile ribarske kašete, penjalo se po domaći pršut, a konop je, baš kao i danas, bio omiljena disciplina mnogima, podijelili su s nama. Neke su se stvari promjenile, kažu, ali vrijednosti igra su ostale iste, što je najvažnije.

Pobjedničku ekipu iz Lovrana početkom kolovoza očekuje nastup u hrvatskom polufinalu u Novalji te prilika za borbu u hrvatskoj završnici koja će se održati u Malinskoj. S Lovranom su City Games nakratko zaključile hrvatski dio turneje te sele put u susjednih zemalja.

Veliku fotogaleriju jučeranjeg susreta pogledajte na ovom linku

city_games_lovran_2016_jadranski_susreti_vlahov_breg_pomfri_lmf_opatija_fight_club_refuli_2_01

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!