FOTO: Članice KUD-a Učka svečanim koncertom proslavile zlatni jubilej

Velikim pljeskom od strane publike nagrađeni su maestro Leo Ivančić, osnivač, prvi i dugogodišnji voditelj zbora te Vesna Perožić članica zbora koje je aktivna od osnutka pa do danas. Nekoliko fotografija s koncerta pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Gosti, uzvanici, bivše članice, prijatelji, svjedočili su vrlo emotivnoj proslavi 50. godišnjice djelovanja ženskog pjevačkog zbora KUD-a Učka Matulji, koja je održana u prepunoj dvorani Orhideja Grand hotela 4. opatijska cvijeta,.

Popunjene stolice, ali i mnogi uzvanici koji su pratili koncert ‘s nogu’, mogli su uživati u svečanom koncertu pod nazivom ‘Zlato pod Učkun’ koji je ujedno bio i promocija njihovog istoimenog albuma te premijera video spota za pjesmu ‘Djevojka sa sela’.

U dvosatnom programu, koji su uveličali posebni gosti Mauro Staraj i Zvonejski kanturi, pod voditeljskom paskom Maria Lipovšeka Batiffiace te ravnanjem maestra Saše Matovine, članice zbora izvele su prigodan repertoar, između ostalog i pjesme koje su zabilježene i na novom albumu. Paun leti, Romagna mia, Žažara, Vasica, Di je ni je, Cvit mi je u gori, More moje, Good news te Djevojka sa sela, samo su neke od pjesama izvedene na koncertu, dok je ova potonja prezentirana i u video formi, tj. spotu koji je snimljen poput svojevrsne ‘matuljske kartuline’ u režiji Roberta Kalčića. Također, velikim pljeskom od strane publike nagrađeni su maestro Leo Ivančić, osnivač, prvi i dugogodišnji voditelj zbora te Vesna Perožić članica zbora koje je aktivna od osnutka pa do danas.

Matuljsku večer u ‘srcu Opatije’ pratio je u načelnik Mario Ćiković, koji je članice Ženskog zbora KUD-a Učka nazvao najvećim brendom Općine, uz opasku da se sljedeće jubilarno okupljanje zbora održi na području Općine Matulji.

– Bila nan je vela čast kad bi nas Leo pozval va zbor, aš bi sako leto iz školskega zbora zibral par njih ki su imeli potencijala. Bili smo jako ponosne na taj zbor, ki je već u prveh let stekal afirmaciju va regije, ali nisan se nikad nadala da ćemo doživet ovu obljetnicu, prisjetila se Vesna Perožić.

Nekoliko fotografija s koncerta pogledajte u nastavku teksta.

[nggallery id=476]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!