FOTO Članovi “Hrvatskog društva kolekcionara militarije” Liburnijskog kraja gosti 17. Međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila @ Karlovac

Gost susreta je bio brigadir Josip Tomačić, ratni zapovjednik 110. Br. ZNG, koji je sudionike upoznao s ratnim zbivanjima na ovoj bojišnici.

Karlovac – Članovi “Hrvatskog društva kolekcionara militarije” Liburnijskog kraja, bili su gosti 17. međunarodnog susreta starodobnih vojnih vozila, koji je održan prošle subote, u organizaciji povijesne postrojbe «KARLOVAČKI POČASNI VOD ZNG-91.»

Na susretu su svoje kolekcije izložili, Damir Batistić, branitelj, kolekcionar militarije, predsjednik “Hrvatskog društva kolekcionara militarije” i član HČZ Primorja, autor više uspješnih izložbi na temu Domovinskog rata, te otac i sin, nadnarednik Čestmir Komarek, specijalista za policijsko i vojno naoružanje iz perioda Domovinskog rata i Damijan Komarek, veteran Domovinskog rata, u mirovini.

– Druženje i vožnja u starodobnim vojnim vozilima, mahom korištenih u Domovinskom ratu, kao što su Jeep, Campagnola, Landrover, Mahindra, Pinzgauer, PUCH, TAM, FAP, VAZ, GMC, motocikl i sl. prošlo je u ugodnom cjelodnevnom druženju i obilasku crte bojišnice u Domovinskom ratu. Tijekom promotivne vožnje, prilikom obilaska dijela crte bojišnice, kolona je bila pod pratnjom policije PU Karlovačke. Sudionici susreta posjetili su crtu bojišnice, s desne i lijeve strane rijeke Kupe, u istočnom dijelu županije. Gost susreta je bio brigadir Josip Tomačić, ratni zapovjednik 110. Br. ZNG, koji je sudionike upoznao s ratnim zbivanjima na ovoj bojišnici. Također, sudionici su posjetili Pavlinski samostan i crkvu „M.B. Snježne“ u Kamenskom, repliku žitne lađe „Zora“, kapelu „sv. Petra“ u Banskom Kovačevcu, Lasinju, Jamnicu, Pisarovinu, D. Kupčinu i Šišljavić, kazao nam je Damir Batistić, po povratku iz Karlovca.

Na samom kraju druženja i vojničkog ručka, brig Dubravko Halovanić, koji je i najzaslužniji za ovo događanje, sa svojim suradnicima, podijelio je sudionicima zahvalnice i simbolične poklone.

Članovi “Hrvatskog Društva Kolekcionara Militarije” Liburnijskog Kraja Gosti 17. Međunarodnog Susreta Starodobnih Vojnih Vozila @ Karlovac

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!