FOTO: Članovi KUD-a Rušnjak i gosti iz KUD-a Osif Kostelnik predstavili kulturu Rusina i Ukrajinaca @ Matulji

tjedan_kulture_rusina_ukrajinaca_2015_matulji

Ovo glazbeno-scensko događanje popratila je i izložba likovne sekcije KD ”Rušnjak” predstavljena u centru Matulja, u izlogu bivše butige ”Dota”. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Matulji – Glazbom i plesom svoje su običaje u petak navečer predstavili članovi Kulturnog društva Rusina i Ukrajinaca ”Rušnjak”, pred brojnom i zainteresiranom matuljskom publikom. Iako je zbog vremenskih uvjeta događanje preseljeno s otvorenog prostora ispred Erste banke u Društveni dom Hangar, to nije niti malo utjecalo na doživljaj jedne istovremeno egzotične, ali i veoma bliske etno-kulturne priče.

tjedan_kulture_rusina_ukrajinaca_2015_matulji_1

Uz domaćine, nastupili su članovi KUD-a ”Osif Kostelnik” iz Vukovara, koje već 45 godina njeguje riječ, pjesmu i ples Rusina i Ukrajinaca, istodobno ne zapostavljajući hrvatski jezik i kulturu. Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca ”Rušnjak“ djeluje od 2004. godine i broji 45 članova, a kroz organizaciju raznih manifestacija okupljaju pripadnike ove nacionalne manjine te se trude očuvati svoju kulturnu baštinu te istu prezentirati široj zajednici.

Ovo glazbeno-scensko događanje popratila je i izložba likovne sekcije KD ”Rušnjak” predstavljena u centru Matulja, u izlogu bivše butige ”Dota”.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!